Συνέχεια στην κόντρα τους έδωσαν οι Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά, παίρνοντας για δεύτερη φορά το λόγο στη βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρωτολογία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ζήτησε το λόγο για να απαντήσει και τόνισε ότι σήμερα είναι η τρίτη φορά που σε μια κορυφαία στιγμή η κα Γεννηματά επιλέγει να δώσει μαξιλάρι ασφαλείας στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η πρώτη φορά ήταν όταν το ΚΙΝΑΛ καταψήφισε την απλή αναλογική που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη ήταν η καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών κόντρα με τα άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ αλλά και τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αν ήταν πέρα και έξω από κάθε λογική το όχι στην απλή αναλογική για ένα κόμμα του μεγέθους του ΚΙΝΑΛ, στην περίπτωση των Πρεσπών επέλεξε να στηρίξει την εθνικιστική και λαϊκίστικη εκδοχή της δεξιάς.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη σημερινή στάση του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «στηρίζετε ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε αντίθεση με το αίσθημα των προοδευτικών πολιτών, αλλά και σε μια δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη για την οικονομία, τη λίστα Πέτσα, επιλέγετε να κάνετε το συνήγορο του κ. Μητσοτάκη και να υπερακοντίσετε στην επιχειρηματολογία της δεξιάς.
Η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εύλογη επιλογή. Η επιλογή σας σήμερα να κάνετε αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΣΑ όταν είναι κυβέρνηση η δεξιά του κ. Μητσοτάκη, είναι παράλογη και αυτοκαταστροφική»

«Ο καθείς είναι άξιος των επιλογών και της μοίρας του» ανέφερε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας με νόημα ότι μπορεί να είναι «εύλογη επιλογή αν θέλετε να συγκυβερνήσετε με τον κ. Μητσοτάκη , αλλά μπορεί να μην σας έχει ανάγκη, αφού σας διεμβολίζει».

Στην απάντηση της η κας Γεννηματά ανέφερε ότι «δεν ασχολούμαι με το ΣΥΡΙΖΑ ασχολούμαι με τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνηση γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο».

Για απλή αναλογική απάντησε πως «δεν έχω καμία όρεξη να στηρίξω τον κ. Μητσοτάκη. Εσείς τον φέρατε καβάλα στ’ άλογο, τους φέρατε ως λευκή περιστερά γιατί ο κόσμος ήθελε να φύγετε.
Αφού κυβερνήσατε με το μπόνους με τον αγαπημένο σας αδελφό και συγκυβερνήτη Π. Καμμένο, φέρατε την απλή αναλογική για να οδηγήσετε τη χώρα σε ακυβερνησία. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ακυβερνησία, αλλά από ανάγκες προοδευτικές κυβερνήσεις. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση. Θα κάνει τον κύκλο της η ΝΔ».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών η κα Γεννηματά είπε: «Είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα. Έχουμε παράδοση πατριωτική. Δεν θα συναινούσαμε να παραδοθούν όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Αντρέας Παπανδρέου. Ο κ. Τσίπρας υποχώρησε στις πιέσεις των δανειστών. Γι’ αυτό απέφυγε να συγκαλέσει το συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών για να προχωρήσει σε υποχωρήσεις. Το τονίζω γιατί υπάρχει και τώρα ο κίνδυνος αυτός. Ο σημερινός πρωθυπουργός αρνείται γιατί θέλει να έχει τα χέρια του λυμένα. Κανένας δεν έχει λευκή επιταγή να διαχειρίζεται τα εθνικά ζητήματα».

Τέλος η κα Γεννηματά ανέφερε με νόημα ότι «το τελευταίο διάστημα οι πολιτικές μεταγραφές που έγιναν και από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θέλει να καθιερωθεί ως η νέα πολιτική πραγματικότητα στον τόπο. Έχω αναφυλαξία με την κανονικότητα. Η επανάσταση μας είναι η επιστροφή της ηθικής».

Πηγή: in.gr