«Η πανδημία εξελίσσεται σε ψηφιακό επιταχυντή για το ελληνικό εμπόριο και αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη ψηφιακής λειτουργίας των επιχειρήσεων, παράλληλα με τον φυσικό τους χώρο» τόνισε ο υφυπουργός Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, παρουσιάζοντας τη νέα Δράση «e-λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ στη διαδικτυακη εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονικό Εμπόριο: Η επόμενη ημέρα της Λιανικής» που διοργάνωσε η Eurobank.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Επενδύσεων & Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ως επίσημος προσκεκλημένος, παρουσίασε τη νέα Δράση «e-λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ, συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους, μέσω της οποίας παρέχεται δυνατότητα επιχορήγησης σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου με ποσά έως 5.000 ευρώ, για τη δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος & Group Chief Transformation Officer της Eurobank, Ανδρέας Αθανασόπουλος, τοποθετήθηκαν η πρόεδρος της Greca, Δρ Κατερίνα Φραϊδάκη και ο Group Chief Digital Officer της Vrisko, Βασίλης Πάτρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για την οποία δήλωσαν συμμετοχή περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, ο κ. Γ. Τσακίρης με τους κ.κ. Α. Αθανασόπουλο, τον γενικό διευθυντή Retail Banking της Eurobank, Ιάκωβο Γιαννακλή και τα στελέχη της Τράπεζας Δημήτρη Οικονόμου, επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Small Business Banking και Πάνο Θεοδώρου, διευθυντή Τομέα Στρατηγικής & Ανάπτυξης Small Business Banking, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο του εμπορίου και μελών Εμπορικών Συλλόγων, για το κρίσιμο θέμα του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και για τα ζητήματα που απασχολούν την αγορά.

Επιτακτική ανάγκη ψηφιακής λειτουργίας των επιχειρήσεων

Αναφερόμενος στη νέα Δράση «e-λιανικό», ο υφυπουργός Επενδύσεων & Ανάπτυξης, κ. Γ. Τσακίρης, δήλωσε: «Η πανδημία εξελίσσεται σε ψηφιακό επιταχυντή για το ελληνικό εμπόριο και αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη ψηφιακής λειτουργίας των επιχειρήσεων, παράλληλα με τον φυσικό τους χώρο.»

» Είναι δεδομένο πως, στο άμεσο μέλλον, η αυξητική τάση των ηλεκτρονικών αγορών θα συνεχιστεί και επιβάλλεται να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών μας, ώστε να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών. Πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, συμβάλουν στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρών που πλήττονται περαιτέρω από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, καθώς και στην προαγωγή της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητάς τους.»

» Μέσω του ΕΠΑνΕΚ και της νέας δράσης «e-λιανικό», οι επιχειρήσεις μπορούν, από τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να επιδοτηθούν για τη δημιουργία και τη διαχείριση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος, καθώς και για την ψηφιακή τους παρουσία, δράση από την οποία αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερες από 18.000 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου».

Μεγάλη ευκαιρία για κάθε μικρή επιχείρηση

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Α. Αθανασόπουλος, δήλωσε: «Συνηθίζουμε να συζητούμε για τις δυσκολίες που συνεπάγεται η μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή και στον κόσμο των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Αυτό το ταξίδι όμως αποτελεί μια μεγάλη, μοναδική ευκαιρία για κάθε μικρή επιχείρηση.»

» Καθώς η τεχνολογία καταρρίπτει τα φυσικά σύνορα στις αγορές, παρέχει απεριόριστες δυνατότητες για όσους είναι διορατικοί, διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά στο DNA τους, και καθιστούν την ανταγωνιστική, απλή εξυπηρέτηση, καθημερινότητα για τους πελάτες τους αυξάνοντας τις πωλήσεις και τα κέρδη τους.»

» Η Eurobank επενδύει στην ψηφιακή ανάπτυξη, την εντάσσει στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της και στέκεται στο πλευρό χιλιάδων επιχειρήσεων παρέχοντας λύσεις, προτάσεις και τεχνογνωσία. Στόχος είναι μια νέα γενιά επιχειρήσεων ικανών να επιβιώσουν στην σημερινή, δύσκολη συγκυρία αλλά και να γίνουν πιο ανθεκτικές και ανταγωνιστικές στη, σύνθετη, post Covid εποχή, όπου θα κυριαρχήσει η σύγκλιση των οικονομικών κλάδων και οι μικρότεροι βαθμοί αφοσίωσης των πελατών καθώς θα μεταβάλλονται τα πρότυπα και οι συνήθειες αλλά θα αυξάνονται οι επιλογές για τους καταναλωτές».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr