Ο Δήμος Τρίπολης  προσκαλεί τον κόσμο  στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας, στο Χρυσοβίτσι, την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στις 18:00, για την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής των Ιστορικών Μονοπατιών της Επανάστασης του Δήμου Τρίπολης.

Η εφαρμογή αυτή δίνει πληροφορίες για τα ιστορικά μονοπάτια του Δήμου Τρίπολης (τα οποία έχουν σηματοδοτηθεί από τον ΣΑΟΟ), για τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος τα οποία συναντά ο πεζοπόρος στην περιήγησή του και γενικότερα επεξηγεί αρκετά ιστορικά στοιχεία.

Επίσης με το σύνθημα «δεν θα βρεις ποτέ ένα ουράνιο τόξο, αν κοιτάς συνέχεια κάτω» θα γίνει το 1° Πανελλήνιο Εφηβικό Φεστιβάλ Θεατρικού Μιούζικαλ στην Τρίπολη, 6 με 8 Μαΐου 2022.

Για το Φεστιβάλ προχώρησε σε ανακοινώσεις η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου, μαζί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του πολιτιστικού συλλόγου « Δυτικές πινελιές», κ. Αντώνη Χανιώτη.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος σημείωσε: «Το νεοσύστατο αυτό φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει η καλλιτεχνική φωνή των νεών όλης της Ελλάδας και να καταστεί η Τρίπολη κομβικό σημείο συνάντησης όλων των ανθρώπων που αγαπούν και καλλιεργούν την τέχνη.

Χαίρομαι που έχουμε συνεργαστεί με τον κ. Χανιώτη, διότι υπάρχει μία πολύ καλή ανταπόκριση σε όλες τις σχολικές μονάδες και στην Τρίπολη.
Θα έρθουν εκατοντάδες επισκέπτες. Είναι ένα φεστιβάλ που θα δώσει το έναυσμα για να έρχεται κόσμος στην πόλη και στον δήμο μας».

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Χανιώτης μίλησε για ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ, όχι μόνο για τα δεδομένα της Τρίπολης, αλλά όλης της χώρας.

«Είναι σπουδαίο διότι δίνει κίνητρο σε νέους για καλλιτεχνική δράση. Συμμετέχουν 7 ομάδες από την Αττική και την Πελοπόννησο.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα έργα του Φεστιβάλ.

Είναι μεγάλη τιμή που η κυρία Καρούντζου είχε αυτή την ιδέα και μου πρότεινε την συνεργασία για να πετύχουμε σε αυτό το Φεστιβάλ Θεατρικού Μιούζικαλ.

Θα γίνει θεσμός και για την πόλη και για τη χώρα. Σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό επίτευγμα που ξεκίνησε από την Τρίπολη.
Αυτό που ενώνει όλες τις παραστάσεις είναι το μιούζικαλ.»

Πηγή: in.gr