Ένα τραγικό περιστατικό που θυμίζει την τραγωδία στην Άρτα συνέβη σε στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή Cecchignola, στα νότια προάστια της Ρώμης στην Ιταλία, καθώς ένας πατέρας φαίνεται πως ξέχασε τη μόλις ενός έτους κόρη του μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστότοπος quotidiano.net, ο πατέρας του βρέφους είναι αστυνομικός που υπηρετεί στη διεύθυνση στρατιωτικού προσωπικού του υπουργείου Άμυνας, έπρεπε να συνοδεύσει και να αφήσει το παιδί στον παιδικό σταθμό για εργαζομένους στο υπουργείο.

Η μητέρα εντόπισε το παιδί

Η μητέρα του παιδιού αναμενόταν να το παραλάβει το απόγευμα, ωστόσο όταν έφτασε στον παιδικό σταθμό οι δάσκαλοι της είπαν ότι η κόρη της δεν είχε εμφανιστεί ποτέ. Την τραγική ανακάλυψη έκανε μάλιστα η ίδια η μητέρα, η οποία είδε το αυτοκίνητο του συζύγου της με το παιδί εντός αυτού και ζήτησε αμέσως βοήθεια περαστικών για να απεγκλωβίσουν το παιδί.

Ένας στρατιώτης που πέρναγε από το σημείο τη βοήθησε και μάλιστα έσπασε το τζάμι για να απεγκλωβίσει το βρέφος αλλά δυστυχώς ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς το κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό. Στη συνέχεια η μητέρα κάλεσε έντρομη ασθενοφόρο, ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών να επαναφέρουν το παιδί, δεν τα κατάφεραν.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κατάσχεσε το αυτοκίνητο. Το κοριτσάκι κατά την προκαταρκτική εξέταση δεν έφερε σημάδια βίας και το πιο πιθανό σενάριο είναι ο πατέρας να ξέχασε το κοριτσάκι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για ώρες και να βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία.

Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ στη στρατιωτική εγκατάσταση της Cecchignola απέναντι από τη Γενική Διοίκηση του Στρατιωτικού Σταθμού και κοντά στο νηπιαγωγείο.

Οι γονείς του παιδιού είναι συντετριμμένοι, ενώ ο πατέρας κατηγορείται για «παραμέληση ανηλίκου» στο πλαίσιο της έρευνας από τον εισαγγελέα της Ρώμης.

Πηγή: in.gr