Εκτός από τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα έκανε δηλώσεις για την υπόθεση με τη Γαλατάσαραϊ. Ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν, ανέφερε μιλώντας για την στάση των ελληνικών αρχών ότι «Αυτή η αντιμετώπιση δεν ταιριάζει ούτε στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε στο αθλητικό πνεύμα».

Ο Τούρκος πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές προβαίνουν πολύ συχνά σε δηλώσεις ότι δεν παίρνουν θέση, ειδικά απέναντι σε μία τουρκική ομάδα, σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι «Όμως, δεν είμαι σίγουρος πόσο πειστικό είναι αυτό».

Αναφέρθηκε στα όσα υποστηρίζει η τουρκική ομάδα, λέγοντας ότι οι κανόνες εισόδου στη χώρα είναι σαφείς

«Η αποστολή έρχεται. Λένε, ‘Κοιτάξτε, αυτοί είναι οι κανόνες μας. Θα κάνουμε δειγματοληπτικά rapid τεστ. Ένα από αυτά τα τυχαία τεστ έγινε στον Φατίχ Τερίμ (προπονητής). Και δεν έφερε αντίρρηση. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Κάνουν τυχαία τεστ σε τρία, πέντε άτομα. Σε κάποιο σημείο (οι ελληνικές αρχές) λένε ‘Όχι, δε θα γίνει έτσι, θα το κάνουμε σε όλους σας. Ακόμη και σε εκείνους που πέρασαν από το σημείο ελέγχου με το τεστ και επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο τους ζητήθηκε να γυρίσουν πίσω. Επίσης, ακύρωσαν την είσοδο εκείνων που είχαν ήδη εισέλθει. Και ο προπονητής είπε, ‘Είπατε ότι θα παίρνατε δειγματοληπτικά και τώρα λέτε ότι θα το κάνετε σε όλους’.

Οι ελληνικές αρχές απάντησαν ότι αυτή ήταν η διαδικασία. Στη συνέχεια, ο προπονητής είπε ‘Εντάξει, θα επιστρέψουμε στην Τουρκία’».

Οδηγίες από την Άγκυρα

Ο Τούρκος πρέσβης σχολίασε πως «τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και οι κρατικές αρχές μας ενημερώθηκαν για την κατάσταση και ελήφθησαν οδηγίες τους. Οι οδηγίες από την Άγκυρα κοινοποιήθηκαν επίσης στην αποστολή μας».

«Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο κλίμα»

«Τόσο ο προπονητής, το τεχνικό προσωπικό, οι διαχειριστές όσο και οι παίκτες, όλοι επέδειξαν εξαιρετικά υπομονετική και αξιοπρεπή στάση. Διατήρησαν τη σωστή στάση τους απέναντι στην άσχημη μεταχείριση που υπέστησαν. Όταν κατέστη σαφές ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει, τότε ο προπονητής είπε στην ομάδα ‘επιστρέφουμε’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οζούγκεργκιν.

Εν συνεχεία, ο Τούρκος πρέσβης εκφράζοντας τη λύπη του για την κατάσταση, πρόσθεσε ότι:

«Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο κλίμα, όταν περιμένεις έναν φιλικό αγώνα. Αυτή η μεταχείριση δεν ταιριάζει με τις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε στο αθλητικό πνεύμα. Κανείς στην αποστολή δεν αντιτάχθηκε στην τυχαία διενέργεια τεστ σε ορισμένα από τα μέλη της αποστολής. Όταν θέλησαν να το εφαρμόσουν σε όλους, η κατάσταση άλλαξε. Δεν το είπαν εξαρχής».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr