Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται εδώ και 70 ημέρες, η διαδρομή που ακολούθησε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ΝΑΤΟ RQ-4 Global Hawk βρέθηκε στην ημερήσια διάταξη, επειδή απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, επισημαίνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Προκάλεσε συζήτηση

Η εικόνα (κάτω) που αναρτήθηκε από πλατφόρμα παρακολούθησης των πτήσεων προκάλεσε συζήτηση στο διεθνές κοινό.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, σε μια πλατφόρμα που ονομάζεται FlightRadar24, η οποία παρακολουθεί τις διαδρομές των αεροσκαφών, φαίνεται ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου ΝΑΤΟ RQ-4 Global Hawk (UAV/Drone) επέκτεινε τη διαδρομή του, ενώ πετούσε στα 51.900 πόδια, για να αποφύγει την είσοδο στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

«Περίεργη διαδρομή»

Σχετικά με τη διαδρομή του αεροσκάφους επιτήρησης, που μπορεί να πετάξει σε μεγάλο ύψος και να ελεγχθεί από απόσταση, έγιναν σχόλια στο Twitter του τύπου «Το drone του ΝΑΤΟ ακολουθεί μια περίεργη διαδρομή για να αποφύγει την είσοδο στον τουρκικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τα δεδομένα του FlightRadar242».

Αναφέρθηκε ότι το drone δεν έφτασε στη Μαύρη Θάλασσα μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου για να μην φέρει την Τουρκία σε δύσκολη διπλωματική θέση.

Πηγή: cumhuriyet.com.tr, tourkikanea.gr

Πηγή: in.gr