Για συντήρηση και ανεφοδιασμό επέστρεψε το Γιαβούζ στο λιμάνι, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, ωστόσο προστίθεται ότι θα επιστρέψει για νέα γεώτρηση, χωρίς να καθορίζεται το σημείο.

Για την επόμενη αποστολή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «το Γιαβούζ ολοκλήρωσε τις εργασίες του στο σημείο Selcuklu-1 που είχε ξεκινήσει στις 24 Απριλίου και επέστρεψε στο λιμάνι Τασουτσού για εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού και να προετοιμαστεί για την επόμενη αποστολή του.

Επειτα από τις εργασίες προετοιμασίας του στο λιμάνι, το Γιαβούζ θα συνεχίσει τις δραστηριότητές γεώτρησής του σε νέο σημείο».

Ανάλογη αιτιολογία δόθηκε και για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις.

Σαμποτάρει η Ελλάδα…

Το Ορούτς Ρέις αγκυροβόλησε ανοιχτά της Αττάλειας και αναμένει εντολή για την επόμενη αποστολή του, σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία επικαλούμενη τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρει ότι η Ελλάδα, με την έκδοση NAVTEX, προσπαθεί να σαμποτάρει τον διάλογο με την Τουρκία.

Οι ίδιες πηγές φέρονται να κατηγορούν την Ελλάδα ότι χρησιμοποιεί τη ΝΑVTEX «για να αποτελέσει τη βάση για τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της ενάντια στα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας».

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr