Εξηγήσεις για το αργό περπάτημα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πυροδότησε φήμες για την υγεία του έδωσε ο τούρκος δημοσιογράφος Χασάν Μπασρί Ακντεμίρ.

Ηταν όρθιος και χαιρετούσε

Ο Ακντεμίρ δήλωσε στο τουρκικό κανάλι TV5 ότι στο εν λόγω βίντεο που έδειχνε τον Ερντογάν να σέρνει τα πόδια του, ο τούρκος πρόεδρος ήταν πριν όρθιος και χαιρετούσε επί μισή ώρα, δεχόμενος τα συγχαρητήρια για την εθνική επέτειο της 29ης Οκτωβρίου, οπότε παρουσίασε μούδιασμα στα πόδια λόγω της ηλικίας του.

Δήλωσε επίσης ότι αυτές οι εικόνες δεν αφορούν τη γενική κατάσταση της υγείας του Ερντογάν και πως σ’ αυτήν την περίπτωση τον επηρέασε καθαρά η παρατεταμένη ορθοστασία.

Ο αρχισυντάκτης του Flash TV, Χακάν Αϊγκιούν, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν και το βίντεο (κάτω), στο οποίο φαίνεται να σέρνει τα πόδια του, έφερε στο φως ορισμένες πληροφορίες που προέρχονται από το παλάτι, όπως είπε.

Η άγνωστη επέμβαση

Ο Αϊγκιούν επισήμανε ότι ο τούρκος πρόεδρος υποβλήθηκε σε μικρή επέμβαση για κιρσούς, στα τριχοειδή αγγεία του, και πως η γενική υγεία του είναι καλή.

«Η εν λόγω επέμβαση είναι μια απλή επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε σε ένα πλήρες νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται κάτω από το προεδρικό» είπε.

Πηγή: sigmalive

Πηγή: in.gr