Ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, σήμερα αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης Κόμμα της Δημοκρατίας και της Προόδου, Deva ( «φάρμακο»), ο Αλί Μπαμπατζάν, γνωστοποίησε την Τρίτη ότι διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, σε μια ακόμη περίπτωση τούρκου διακεκριμένου πολιτικού που μολύνθηκε με την COVID-19.

«Σε καραντίνα»

Ο Μπαμπατζάν, 53 ετών, επίσης πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παραιτήθηκε από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο για «βαθιές διαφορές» σε σχέση με την κατεύθυνση του κόμματος, το οποίο βοήθησε να ιδρυθεί.

Τον Μάρτιο ίδρυσε το δικό του αντίπαλο πολιτικό κόμμα, το Deva.

«Μόλις έμαθα ότι το αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 είναι θετικό. Ευτυχώς, είμαι σε καλή κατάσταση αυτήν τη στιγμή. Οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να παραμείνω σε καραντίνα με την οικογένειά μου για κάποιο χρονικό διάστημα. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου από το σπίτι», έγραψε ο Μπαμπατζάν σε ανάρτησή στο twitter.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού στη χώρα αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Χθες, ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, φτάνοντας τις 1.502.

Περισσότεροι από 261.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Τουρκία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ 6.193 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr