Στον αέρα βρίσκεται η λεγόμενη «συμμαχία των έξι» στην Τουρκία, καθώς η αρχηγός του Καλού Κόμματος αποχώρησε από την κοινή γραμμή της αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.

Η Μεράλ Ακσενέρ, αρχηγός του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος του συνασπισμού, μετά το CHP του Κιλιντζάρογλου, δήλωσε την Παρασκευή πως «το στρογγυλό τραπέζι των έξι δεν είναι πλέον μια πλατφόρμα με κοινό πνεύμα όπου μπορούν να συζητηθούν οι υποψήφιοι» για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι αρχηγοί των έξι μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης συναντήθηκαν την Πέμπτη αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία (Reuters)

Έπειτα από συνεδρίαση των έξι ηγετών της συμμαχίας, η αρχηγός του κόμματος LYI, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος μετά το CHP, δήλωσε πως αποχωρεί από τη συμμαχία.

Διαφωνώντας με την πρόταση του Κόμματος Ευδαιμονίας για υποψηφιότητα του Κιλιντζάρογλου, Η Ακσενέρ πρότεινε ως υποψήφιους τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και τον δήμαρχο Άγκυρας Μανσούρ Γιαβά.

Παραμένει έτσι ασαφές αν θα υπάρξει τη Δευτέρα ανακοίνωση υποψηφιότητας από την συμμαχία και το πόσοι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι.

Πηγή: in.gr