Στα όρια της φτώχειας ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι, την ώρα που η τουρκική λίρα συνεχίζει να πέφτει. Οι πολίτες της Τουρκίας βλέπουν τη λίρα σε μια συνεχή υποτίμηση, ενώ οι κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να βελτιώνουν την οικονομία.

Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα αγγίζουν τα όρια της τρέλας και οι Τούρκοι πολίτες νιώθουν στο «πετσί» τους την φτώχεια που πλήττει την χώρα.

H κατάσταση είναι δραματική, με έναν πατέρα, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ να αναγκάζεται να πουλήσει το ψυγείο του προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το πως θα ζήσει χωρίς ψυγείο απάντησε πως «δεν πειράζει θα βάζω το τυρί και την ελιά στο παράθυρο μέχρι τον Μάιο, και μετά βλέπουμε»

Ένας άλλος πολίτης καταθέτει πως πούλησε τον καυστήρα του σπιτιού του για να μπορέσει να πληρώσει το νοίκι του και για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες του: «Θα πουλήσω κάποια έπιπλα μου. Έχω δυο παιδιά, θα χρησιμοποιώ σόμπα», προσθέτει.

Στα 185 ευρώ ο μισθός

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο βασικός μισθός έχει πάει από τα 415 στα 185 ευρώ.

Κι ενώ ο Ταγίπ  Ερντογάν αναζητά βοήθεια στο Κατάρ για να καταπολεμίσει την οικονομική εξαθλίωση, βουλευτής του ομολογεί πως όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέσουν από τις «κατσαρόλες».

«Μια σακούλα για βασικά αγαθά γέμιζε με 250 λίρες και  σήμερα πληρώνουμε 600-700 λίρες. Υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Όπως έλεγε και ο Ντεμιρέλ, η κατσαρόλα ανατρέπει τις κυβερνήσεις και το ξέρουμε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του AKP, Μουράτ Μπαϊμπατούρ.

Να σημειωθεί επίσης πως πριν μερικές ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι είναι αχάριστοι όσοι λένε ότι ο λαός πεινάει.

Πηγή: in.gr