Την προκλητική ρητορική των τελευταίων ημερών συνεχίζει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτή τη φορά από τα Κατεχόμενα.

Ο Τσαβούσογλου απείλησε να στείλει και πάλι σεισμογραφικά σκάφη και γεωτρύπανα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

«Αυτό που πρέπει να συμβεί η δίκαιη κατανομή εσόδων. Οι τρεις προτάσεις της ΤΔΒΚ (Ψευδοκράτους) παραμένουν στο τραπέζι. Η ΕΕ και ο ΟΗΕ πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για τη δίκαιη κατανομή. Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα, όπως το έχουμε κάνει. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό. Τότε, στις περιοχές που μας έχει παραχωρήσει άδειες η ΤΔΒΚ, θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα και δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της ΤΔΒ» ανέφερε.

Κυπριακό

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, επεσήμανε πως ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την Κύπρο είναι άσκοπος προς το παρόν, καθώς ο απεσταλμένος δεν έχει καμία σχέση με την επίλυση της σύγκρουσης στο νησί.

«Είναι λογικό να διοριστεί ένας ειδικός απεσταλμένος αφού διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος και έχει ληφθεί μια απόφαση για έναρξη νέων διαπραγματεύσεων» δήλωσε.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως η Τζέιν Χολ Λούτε, απεσταλμένη του ΟΗΕ στην Κύπρο, εργάζεται ήδη για να προσδιορίσει εάν υπάρχει κοινό έδαφος για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr