Με νέα παράτυπη Navtex για πρόσθετες παράνομες έρευνες του τουρκικού σεισμογραφικού Μπαρμπαρός υποδέχθηκε η Τουρκία τη συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ, στέλνοντας για μια ακόμα φορά προς πάσα κατεύθυνση τα μηνύματά της.

Στα τεμάχια 5 και 6

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά την λήξη της συνάντησης του προέδρου Αναστασιάδη με τον νέο εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων Τατάρ, εξέδωσε παράτυπη Navtex για σεισμογραφικές έρευνες σε νέα περιοχή, γειτονική εκείνης που παράνομα ενεργούσε από τις 10 Οκτωβρίου στα τεμάχια 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τη νέα Navtex, το «Μπαρμπαρός» διακόπτει «πρόωρα» τις προηγούμενες σεισμογραφικές έρευνες στα τεμάχια 6 και 7 (που έληγαν στις 9 Νοεμβρίου) και μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2021 θα πραγματοποιεί παράνομες σεισμογραφικές έρευνες σε περιοχή των τεμαχίων 5 και 6.

Από τα μεσάνυχτα


Εικόνα philenews.com

Στον χάρτη, με αρ.1 η περιοχή όπου βρισκόταν το «Μπαρμπαρός» από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και αργά το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου.

Με αρ. 2 η περιοχή που παράτυπα δέσμευσε η Τουρκία για νέες σεισμογραφικές έρευνες του Μπαρμπαρός, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2021.

Πηγή: philenews.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr