Την ώρα που εκατομμύρια νοικοκυριά στην Τουρκία σηκώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, στη δημοσιότητα έρχονται καταγγελίες για τον νέο υπουργό Οικονομικών που διόρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αν μη τι δεν συμβάλλουν ώστε οι πολίτες να τον δουν με «καλό μάτι».

Σύμφωνα με τον βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (CHP), Ντενίζ Γιαβουζγιλμάζ, ο νέος υπουργός είναι μεταξύ των διπλο-πληρωμένων γραφειοκρατών.

Όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή του στο Twitter, εκτός από τη θέση του υπουργού που πλέον κατέχει, ο Νεμπάτι κερδίζει ένα «σημαντικό» μηνιαίο εισόδημα από την κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Turk Telekom, το οποίο ανέρχεται σε 33.849 τουρκικές λίρες.

Σε αυτό, προστίθενται 32.000 τουρκικές λίρες τις οποίες θα λαμβάνει μηνιαίως από τη θέση του υπουργού.

Επομένως, το συνολικό εισόδημά του ανέρχεται σε 65. 849 τουρκικές λίρες (περίπου 5.000 ευρώ).

Τα στοιχεία

Εδωσε το στίγμα των προθέσεών του

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, ο Νουρεντίν Νεμπάτι όρισε την πολιτική που θα ακολουθήσει. «Η σημαντικότερη προτεραιότητά μας θα είναι οι επενδύσεις και η απασχόληση και όχι τα υψηλά επιτόκια» είπε, συντασσόμενος πλήρως με την πολιτική Ερντογάν.

Παράλληλα, μνημόνευσε και τον Μπεράτ Αλμπαϋράκ -γαμπρό του Ερντογάν και πρώην υπουργό Οικονομικών- «με τον οποίο συνεργαζόταν παλαιότερα».

«Έχουμε ξεκινήσει μια νέα πορεία με το όραμα μιας οικονομικά πλήρως ανεξάρτητης Τουρκίας. Σε αυτή τη διαδικασία, η πιο σημαντική προτεραιότητά μας δεν θα είναι τα υψηλά επιτόκια. Σε αυτή τη διαδικασία, η κορυφαία προτεραιότητά μας δεν θα είναι τα υψηλά επιτόκια. Θα είναι οι επενδύσεις και η παραγωγή» επεσήμανε.

Ευχαριστώντας, δε, για άλλη μια φορά τον Αλλάχ σημείωσε ότι «τώρα αναπτύσσουμε ένα περιβάλλον, κατά το οποίο ο εργαζόμενος θα αισθάνεται τον εαυτό του αφεντικό. Είθε ο Αλλάχ να μας δώσει να παραδώσουμε αυτά τα αξιώματα με την ίδια αξιοπρέπεια, κάνοντας επιτυχημένα έργα προς όφελος του έθνους στο τέλος της δουλειάς. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του να μου αναθέσει αυτή την αποστολή».

Πηγή: in.gr