Ο χάρτης του Εθνικού Συμβολαίου κοσμεί το γραφείο του Μετίν Κουλούνκ, του παιδικού φίλου του Ερντογάν και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας.

Μέχρι και τη Θεσσαλονίκη…

Πρόκειται γι’ αυτόν που είχε δηλώσει προχθές ότι μέσα σε πέντε ώρες ο τουρκικός στρατός θα φτάσει στην Αθήνα.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε πριν τρεις ημέρες, ο εν λόγω κύριος αναφέρθηκε ξανά στους «κακούς» της Δύσης που θέλουν να ανατρέψουν τον «αρχηγό» Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.

Στο φόντο κυριαρχούν ο χάρτης του Εθνικού Συμβολαίου, που περιλαμβάνει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, και εικόνες με διάφορους σουλτάνους, τον Κεμάλ και τον Ερντογάν.

Σε πέντε ώρες στην Αθήνα…

Σε άλλη ομιλία του, προχθές, ο Μετίν Κουλούνκ, αναφερόμενος πάλι στους δυτικούς είχε πει, μεταξύ άλλων: «Μέσω της Ελλάδας θέλουν να δοκιμάσουν τον πόλεμο. Αντε, ας ορίσουν! Θα ρίξει λέει πυραύλους η Ελλάδα. Ας ρίξει να πάρει αυτό που της αναλογεί. Σε πέντε ώρες θα φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη, σε πέντε ώρες θα φτάσουμε στην Αθήνα».

Η τοποθέτηση αυτή, μάλιστα, προκάλεσε ακόμα και την ειρωνεία του τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος «σιγοψήνει» το τελευταίο διάστημα με τις αποκαλύψεις του το καθεστώς Ερντογάν.

Πηγή: in.gr