Η Ελλάδα και η Ισπανία ήταν οι πρώτες προτιμήσεις των γάλλων τουριστών για το 2022, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Les Echos.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης Les Entreprises du Voyage, η Ισπανία κατέγραψε αύξηση 54% σε σύγκριση με το 2019 και η Ελλάδα αύξηση 21% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Το ίδιο αποτέλεσμα προκύπτει και από τα στοιχεία του συνδικάτου τουριστικών πρακτορείων Seto, σύμφωνα με τα οποία «η Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά βρέθηκαν στην κορυφή για τα ταξίδια μεσαίων αποστάσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα

Το 2022 ήταν καλή χρονιά για τον τουρισμό στην Ελλάδα, καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως ξεπεράστηκε ο στόχος της κυβέρνησης για έσοδα που αντιστοιχούν στο 80% των εσόδων του 2019.

Ο στόχος ξεπεράστηκε κατά τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ο τομέας του τουρισμού θα πρωταγωνιστήσει και το 2023 στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας και είναι ο μόνος τομέας της οικονομίας που εμφανίζει τόσο ισόρροπη οριζόντια κατανομή του παραγόμενου πλούτου» είχε δηλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε τότε, για το 2022 είχαν υπολογιστεί 15 δισ. ευρώ τουριστικά έσοδα στον προϋπολογισμό, στόχος ο οποίος ξεπεράστηκε, κατά 2,5-3 δισ., παραπάνω έσοδα.

Οι εισπράξεις το 2022 ξεπέρασαν σημαντικά τις αντίστοιχες το 2019.

Ενδεικτικά, από το Ηνωμένο Βασίλειο οι εισπράξεις αυξήθηκαν 21,3%, από τη Γερμανία 7,2% και από τη Γαλλία 17,6%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr