Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε και ανακοίνωσε τις αποφάσεις που έλαβε, ανάμεσα στις οποίες είναι και η έδρα της Εθνικής, με την «Opap Arena» να γίνεται το σπίτι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Παράλληλα, υπάρχει αναφορά και στους διαιτητές όπου όπως αναφέρεται έγινε δεκτή η εισήγηση του Τάκη Μπαλτάκου για την αύξηση της αμοιβής στους ξένους διαιτητές στα πλέι οφ όπου θα γίνει επιλογή από την ελίτ κατηγορία. «Να έρθει ο Άγγλος διαιτητής για 1500 ευρώ και να του βρίζουν τη μάνα;», είχε αναρωτηθεί πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Προφανώς με κάποια χρήματα παραπάνω, ο διαιτητής θα ανέχεται πλέον να τον βρίζουν. Και γιατί έπρεπε να περάσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα για να γίνει αυτή η εισήγηση; Είναι κι αυτό ένα καλό ερώτημα.

Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

• Όρισε ως έδρα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών για το φιλικό παιχνίδι με τη Λιθουανία στις 27 Μαρτίου 2023 και για τα προκριματικά του Euro 2024 την «OPAP Arena».

• Όρισε ως έδρα για το φιλικό αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ελπίδων με την Ουγγαρία στις 24 Μαρτίου 2023 το «Γεώργιος Καμάρας» και ως έδρα του αγώνα με την Λευκορωσία στις 28 Μαρτίου 2023 για τα προκριματικά του Euro U21 2025 το «Απόστολος Νικολαΐδης».

• Εγκρίθηκε η πρόσληψη του Maurizio Ricardo Taricco ως βοηθού του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ανδρών Γουστάβο Πογέτ.

• Εγκρίθηκε η πρόσληψη του Γιώργου Κόλτση ως βοηθού του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελπίδων Νίκου Παπαδόπουλου.

• Εγκρίθηκε η εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκου για αύξηση της αμοιβής των αλλοδαπών διαιτητών που θα έρχονται στη χώρα μας και θα διευθύνουν αγώνες των play off του πρωταθλήματος της Super League 1, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον πρόεδρο της ΚΕΔ Στιβ Μπένετ να επιλέγει διαιτητές από την κατηγορία UEFA Elite Referees.

* Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών».

Πηγή: in.gr