Απαγορευμένο είναι και επισήμως το σεξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο πλαίσιο των περιορισμών για την πανδημία του κοροναϊού.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να σκοπεύει να μοιράσει 160.000 προφυλακτικά στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες -που αντιστοιχεί σε 14 σε κάθε αθλητή και αθλήτρια- ωστόσο τους καλεί  να… μην τα χρησιμοποιούν στην Ιαπωνία.

Αντ ‘αυτού, συνιστά στους αθλητές πρέπει να αποφύγουν τις σωματικές επαφές, τις χειραψίες και τις αγκαλιές.

Θα διανεμηθούν κανονικά

Πάντως, σύμφωνα με τη Sun, τα προφυλακτικά θα δοθούν κανονικά.

Η ΔΟΕ υπερασπίστηκε αυτή την κίνηση, λέγοντας πως «πρόθεση και σκοπός μας είναι να μην χρησιμοποιήσουν οι αθλητές τα προφυλακτικά στο Ολυμπιακό Χωριό αλλά να βοηθήσουμε στην επίγνωση παίρνοντας τα πίσω στις πατρίδες τους».

Φυσικά, στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή γνωρίζουν πως ό,τι και αν πουν είναι δύσκολο να μην υπάρξει σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Διχασμένοι οι Ιάπωνες

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου, το 50% των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των Αγώνων κανονικά, από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου, ενώ το 48% επιθυμεί να ακυρωθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης της covid-19.

Τον προηγούμενο μήνα σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας, μόλις το 39% επιθυμούσε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, έναντι του 59% που θα προτιμούσε την αναβολή ή την ακύρωσή τους.

Ωστόσο οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτίμησαν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους αθλητές και τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αρκούν, ενώ η στήριξη προς την κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, μόλις στο 37%.

Οι Ιάπωνες κατηγορούν τον Σούγκα και την κυβέρνησή του ότι διαχειρίστηκαν λάθος την κρίση του κοροναϊού, λόγω της οποίας έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές νομαρχίες της χώρας.

Η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις και για τη βραδεία εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα, σε σύγκριση με άλλες.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να λάβουν αυτό τον μήνα απόφαση για τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν το αθλητικό γεγονός, ενώ ήδη από τον Μάρτιο είχαν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν θεατές από το εξωτερικό λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Yomiuri, το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί οι Αγώνες να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και το 24% με μειωμένο αριθμό θεατών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr