Έκθετη η ΕΠΟ στα μάτια όλης της Ελλάδας για ακόμα μια φορά λόγω του ΟΑΚΑ και του αγωνιστικού χώρου. Λόγω του γεγονότος πως ενώ ήξερε ότι δεν είναι κατάλληλος ο αγωνιστικός χώρος και η

Ας πούμε, όμως, πως στην ομοσπονδία δεν το… σκέφτηκαν. Δεν σκέφτηκαν τους πρωταγωνιστές. Τους ποδοσφαιριστές. Αλήθεια, τι έκαναν οι διοικήσεις των ομάδων που χρησιμοποιούν το Ολυμπιακό Στάδιο ως έδρα; Φόρα – παρτίδα η διοίκηση του ΟΑΚΑ τους «έδειξε» μέσω της ανακοίνωσής της.

Τους έριξε όλη την ευθύνη, ως όφειλε βεβαίως – βεβαίως. Διότι έχουν υπογραφεί συμβάσεις που λένε ξεκάθαρα πως ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΑΕΚ είναι υπεύθυνες για να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου που χρησιμοποιούν.

Είναι και το λογικό άλλωστε, αφού οι επενδύσεις στο ρόστερ τους είναι δικές τους. Δεν πληρώνει το ΟΑΚΑ τον Καρλίτος και τον Λιβάγια, για να έχει και την ευθύνη αν τραυματιστούν λόγω του χλοοτάπητα. Αυτοί που τους πληρώνουν, πρέπει και να νοιάζονται. Όμως μόνο έτσι δε δείχνουν, αφήνοντας το μεγαλύτερο γήπεδο της Ελλάδας να βρίσκεται σε αυτό το χάλι και να θυμίζει χωράφι.

Και σαν να μην έφτανε η ανευθυνότητα των διοικήσεων και η αδιαφορία για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που πληρώνουν, ήρθαν και οι προπονητές. Που δέχονται οι ομάδες τους να δίνουν παιχνίδια σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πίστευε στα μάτια του σήμερα με αυτό που αντίκρισε στο ΟΑΚΑ και αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν να διεξάγονται αγώνες εκεί. Μίλησε δημόσια για ντροπή.

Κι όμως, δεν πάνε παρά ελάχιστα 24ωρα που ο Μάσιμο Καρέρα… επέτρεψε να παίξει η ΑΕΚ απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και ο Ντάνι Πογιάτος δεν έφερε αντίρρηση για να διεξαχθεί το Παναθηναϊκός – ΟΦΗ εκεί. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως αρκετοί παίκτες και από τις τέσσερις ομάδες αναρωτιόντουσαν για ποιον λόγο να μπουν στη διαδικασία να ρισκάρουν τραυματισμό και να παίξουν φιλικό σε αυτό το γήπεδο, όταν εντός Αττικής υπάρχουν άλλα με… κανονικό αγωνιστικό χώρο. Όπως για παράδειγμα του Περιστερίου.

Αλλά ούτε οι διοικήσεις, ούτε οι προπονητές εμφανίζονται να παίρνουν στα σοβαρά τους πρωταγωνιστές, που είναι οι παίκτες. Οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά βλέπουν τις συνθήκες να είναι δυσμενείς. Και δε βρίσκουν στήριγμα ούτε καν στους ίδιους τους προπονητές τους, οι οποίοι δε ρώτησαν αν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα γήπεδα να γίνουν τα φιλικά τους παιχνίδια.

Το θέμα του χλοοτάπητα του Ολυμπιακού Σταδίου είναι σοβαρό. Και γενικότερα το γεγονός πως βρισκόμαστε στο 2020 και υπάρχουν γήπεδα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στο πιο βασικό που θα έπρεπε, που είναι ο αγωνιστικός χώρος, μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το τι ποδόσφαιρο θέλουν ακόμα και οι ίδιοι οι σύλλογοι.

διοίκηση του Σταδίου την ενημέρωσε, όρισε το παιχνίδι εκεί. Βάζοντας σε κίνδυνο τους ποδοσφαιριστές και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr