Τι έκρυψε ο Πελέ μέσα στο ερμάριο που χρησιμοποίησε στο τελευταίο του παιχνίδι με τη Σάντος πριν από 48 χρόνια; Πρόκειται για ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του ποδοσφαίρου το οποίο ίσως αναγκαστούν να αποκαλύψουν σύντομα οι Αλβινέγκρο.

Ηταν 2 Οκτωβρίου 1974 όταν ο Πελέ έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Σάντος, με αντίπαλο την Πόντε Πρέτα στη «Βίλα Μπελμίρο», την έδρα της αγαπημένης του ομάδας.
Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ο Πελέ πήρε την μπάλα γονάτισε στο κέντρο του γηπέδου, άνοιξε τα χέρια του και αποχαιρέτησε.

Θαυμαστές στο Μουσείο Πελέ στη Σάντος: «Θα είναι για πάντα ο Βασιλιάς μας»
Στη συνέχεια έκανε τον γύρο του γηπέδου κρατώντας τη φανέλα στα χέρια του και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια.

Ο ιστορικός Γκαμπριέλ Πιερίν που εργαζόταν ως ξεναγός στη Σάντος αποκαλύπτει πως όταν επέστρεψε στα αποδυτήρια ο Πελέ γονάτισε μπροστά στο ερμάριο που χρησιμοποιούσε και ήταν το 16ο από τα αριστερά προς τα δεξιά, το ευχαρίστησε για τη νικηφόρα πορεία του και όλα όσα αντιπροσώπευε στη ζωή του η Σάντος και στη συνέχεια τοποθέτησε μέσα ένα από τα ρούχα του και το κλείδωσε. Φεύγοντας πήρε μαζί του το κλειδί.

Εκτοτε δεν άνοιξε ξανά, παρά τις ανακαινίσεις που έγιναν στα αποδυτήρια όλα αυτά τα χρόνια. Τοποθετήθηκε μάλιστα και μία πόρτα για να προστατεύει το χώρο η οποία είναι μόνιμα κλειδωμένη.

Τα μέλη της Σάντος έχουν εγκρίνει την ανακατασκευή του σταδίου που θα ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο, είναι προγραμματισμένη συνάντηση των αρχιτεκτόνων του νέου γηπέδου με την ηγεσία του κλαμπ για να συζητήσουν τι θα γίνει με τα ιστορικά στοιχεία του σταδίου, όπως την ντουλάπα του Πελέ.

Δύο είναι οι πιθανές περιπτώσεις. Είτε να μεταφερθεί στο Μνημείο Επιτευγμάτων ή να παραμείνει στο νέο γήπεδο.

Πηγή: in.gr