Μετά από ένα τόσο «γεμάτο» έτος με φονικούς ιούς, σεισμούς, φυσικές καταστροφές, ακόμη και το ξύπνημα της Αίτνα, μία θεωρία συνωμοσίας για το τέλος του κόσμου μας έλειπε για να πούμε πως αυτός ο χρόνος τα είχε όλα.

Οι συνωμοσιολόγοι δεν μας χάλασαν για ακόμη μία φορά το χατίρι και ξεκίνησαν τις παράλογες θεωρίες τους για το… τέλος.

Σύμφωνα με την The Sun και συγκεκριμένα τον πάστορα Paul Begley, το τέλος του κόσμου έρχεται τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου.

Οι συνωμοσιολόγοι όπως λένε στηρίζονται στο ημερολόγιο των Μάγια, αλλά και στο γεγονός ότι εκείνη την ημέρα, ο Δίας και ο Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο κοντά ο ένας στον άλλον που θα μοιάζουν λες και είναι ένας διπλός πλανήτης.

Να σημειωθεί βέβαια πως δεν είναι λίγοι που έχουν επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσουν το ημερολόγιο των Μάγια και για να προβλέψουν το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου (το οποίο αρχικά θα ερχόταν το 2012), χωρίς φυσικά επιτυχία.

Για την… ιστορία πάντως ο πάστορας θεωρεί πως το τέλος του κόσμου όπως το γνωρίζαμε και η άφιξη του Χριστού στη Γη, θα γίνει την Δευτέρα που τυχαία έχει τα γενέθλιά του.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχει προβλέψει την αποκάλυψη και έχει αποτύχει.

Το αστέρι της Βηθλέεμ

Το μόνο πάντως που αληθεύει στα λόγια του πάστορα είναι η σύνοδος Δία- Κρόνου, η όπως αλλιώς λένε το αστέρι της Βηθλέεμ.

Πρόκειται για τη σύνοδο Δία – Κρόνου, όπου οι δύο πλανήτες θα εμφανιστούν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο που θα φαίνονται σαν ένα αστέρι. Αυτή η προσέγγιση έχει να είναι ορατή 800 χρόνια, λένε οι αστρονόμοι και πιθανότατα είναι αυτό που συνέβη στη Βηθλεέμ κατά τη γέννηση του Χριστού, αναφέρει ο Guardian.

Τι συμβαίνει και πόσο σπάνιο είναι

Ήδη από σήμερα εάν κοιτάξετε τον ουρανό θα μπορέσετε να παρατηρήσετε το φαινόμενο, ωστόσο στις 21 Δεκεμβρίου οι δύο πλανήτες θα βρεθούν στο κοντινότερο σημείο τους.

Ο λαμπερότερος είναι ο Δίας και ο λιγότερο λαμπερός ο Κρόνος. Από τον Σεπτέμβρη τους παρατηρούμε να πλησιάζουν μεταξύ του και ήδη φαίνονται σε απόσταση μικρότερη των 2 μοιρών. Στις 21 Δεκεμβρίου θα έχουν επιτύχει την μέγιστη προσέγγιση τους, στις 0,1 μοίρες.

Την ίδια ημέρα είναι και το χειμερινό ηλιοστάσιο με την μεγαλύτερη νύχτα του έτους.

Η τελευταία φορά που ήταν ορατή μια τέτοια σύνοδος ήταν λίγο πριν την αυγή της 4ης Μαρτίου 1226.

Είχε συμβεί επίσης τον Μάιο του 2000, αλλά η θέση του στον ουρανό δεν την έκανε ορατή. Επίσης είχε γίνει ξανά το 1623 (όταν ο Γαλιλαίος ήταν ακόμα ζωντανός) όμως ήταν επίσης δύσκολο να εντοπιστεί γιατί, όπως εξηγεί το Παρατηρητήριο του Περθ, φαινόταν αρκετά κοντά στον ήλιο και πιθανότατα χανόταν στο φως του.

Οι δύο πλανήτες-γίγαντες ευθυγραμμίζονται κατά την περιφορά τους γύρω από τον ήλιο και έρχονται σε σύνοδο κάθε 20 χρόνια.

Οι επόμενες λοιπόν σύνοδοι Δία- Κρόνου θα πραγματοποιηθούν το 2040 και 2060.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr