Ένα μεταφυσικό παραμύθι σε εκδοχή μιούζικαλ, που φέρνει στη σκηνή 30 ταλαντούχους εφήβους, είναι το «Λευκό Τριαντάφυλλο» των Αντώνη Χανιώτη και Λάμπρου Κομζιά, που θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας.

Η δράση του έργου μας μεταφέρει στο Μπίλα Τρογιάντα, ένα ουκρανικό χωριό στα τέλη του 19ου αιώνα. Η Ίρμα, ένα 16χρονο κορίτσι πηγαίνει να περάσει στο χωριό τις καλοκαιρινές διακοπές της μαζί με τη Ραΐσα, την αγαπημένη της ξαδέρφη. Εκεί θα δοκιμαστούν οι γνώσεις και τα πιστεύω της και θα έρθει αντιμέτωπη με τοπικούς θρύλους, σκοτεινά μυστικά και μια αλήθεια που μόνο η καρδιά μπορεί να κατανοήσει.

30 έφηβοι, ηλικίας από 9 έως 17 ετών, ενώνουν τις δυνάμεις τους, τραγουδούν και χορεύουν, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αντώνη Χανιώτη της Ραλλούς Κρίνη, σε ένα μιούζικαλ που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

«Ωραία δε θα ήταν να είμαστε πάντα μαζί;»

Αν κοιτάξεις μέσα στα σκοτεινά νερά της λίμνης , ίσως δεις την απάντηση… Ίσως όμως απλά να δεις το πρόσωπό σου. Ίσως πάλι να δεις το φως του φεγγαριού. Ίσως τελικά να δεις αυτό που θα έβλεπες αν κοίταζες βαθιά μέσα σου.

Τα ερωτήματα που θέτει το έργο είναι πολλά. Προσεγγίζει με απέραντο σεβασμό την αιωνιότητα της ανθρώπινης ψυχής, ισορροπεί στα όρια του κτιστού με τον άκτιστο κόσμο, χωρίς όμως να χάνει ούτε στιγμή την επαφή του με τη γήινη πραγματικότητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr