Στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς κάθε χρόνο.

«Φέτος», ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Εκτελεστικός Διευθυντής Αμπντελαφάτι Γκεντίρα, «είναι λίγο διαφορετικά. Το 2020 είναι η πρώτη επέτειος της δημιουργίας της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς από την UNESCO.

Για να γιορτάσει αυτήν την εκδήλωση, η ΔΟΕ διοργάνωσε ένα διεθνές σεμινάριο με τίτλο «Το μέλλον του ελαιοκομικού τομέα». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, σημείωσε ο Jaime Lillo, ο αναπληρωτής εκτελεστικός. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30 π.μ. έως τις 5 μ.μ. την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Αρχές και εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο έχουν προσκληθεί σε αυτήν την εκδήλωση για να μιλήσουν για τους τομείς εμπειρογνωμοσύνης τους, συμπεριλαμβανομένων των παγκοσμίου φήμης πολιτικών και ερευνητών.

Χαιρετισμοί θα απευθύνουν:

  • Luis Planas , Υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, Ισπανία
  • Akissa Bahri , Υπουργός Γεωργίας, Υδατικών Πόρων και Αλιείας, Τυνησία
  • Al Sayed Elkosayer , Υπουργός Γεωργίας και Ανάκτησης Γης, Αίγυπτος
  • Levan Davitashili , Υπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος και Γεωργίας, Γεωργία
  • Miguel Clusner, Διευθυντής Επιστημών Περιβάλλοντος στην ΟΥΝΕΣΚΟ

Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στην πιο τεχνική πλευρά της εκδήλωσης, με ομιλίες από ένα ευρύ φάσμα ειδικών και σημαντικών προσώπων:

  • Ελαιόλαδο και υγεία – Δρ Miguel Αngel Martinez Gonzalez , Πανεπιστήμιο της Ναβάρα, Ισπανία
  • Η ιστορία του ελαιολάδου – Καθ. Jorge Enrique Pereira , Διεθνής σύμβουλος για την ελαιοκαλλιέργεια και την τεχνολογία ελαιολάδου, Ουρουγουάη
  • Το μέλλον της αγοράς ελιάς – Juan Vilar, Σύμβουλος στρατηγικής για το ελαιόλαδο, Ισπανία
  • Ποια είναι τα ποιοτικά πρότυπα του ελαιολάδου; – Angelo Faberi, Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικών Πολιτικών, Ιταλία
  • Ο αντίκτυπος του covid-19 στην κατανάλωση ελαιολάδου στις Ηνωμένες Πολιτείες – Joseph R. Profaci , Εκτελεστικός Διευθυντής της Βόρειας Αμερικής Ένωσης Ελαιόλαδου, ΗΠΑ
  • Ελαιόλαδο και η κουζίνα προς τα εμπρός – Greg Drescher, Αντιπρόεδρος Στρατηγικών Πρωτοβουλιών και Βιομηχανική Ηγεσία στο Ινστιτούτο Μαγειρικής της Αμερικής

Επίσης, έχει προστεθεί μια ειδική ενότητα στο πρόγραμμα για τον εορτασμό των γυναικών στο ελαιόλαδο. Τρεις ομιλητές θα συμμετάσχουν μαζί μας από την Ιταλία, την Ιορδανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να μιλήσουν για πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του ρόλου των γυναικών στον τομέα της ελιάς.

Οι γυναίκες είναι το μέλλον του ελαιολάδου

  • Loriana Abbruzzetti, Πρόεδρος της Pandolea International, Ιταλία
  • Nehaya Al-Muhaisin, Αραβικό Διεθνές Δίκτυο Γυναικείων Ελαιόλαδου στην Ιορδανία
  • Jill Myers, Ιδρυτής Γυναικών στο Ελαιόλαδο, ΗΠΑ

Στο τέλος αυτών των ομιλιών, η Εκτελεστική Γραμματεία θα απονείμει τα βραβεία στους νικητές του Βραβείου Ποιότητας Mario Solinas, του διεθνούς διαγωνισμού που διοργανώνει η ΔΟΕ για την εύρεση των καλύτερων παρθένων ελαιολάδων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr