Στην εξέλιξη και το μέλλον της πολιτικής προώθησης της ΕΕ μετά το 2022 με την ταυτόχρονη στήριξη όλων των παραγωγών, επικεντρώθηκε η διακομματική συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Κρασί, ποτά και ποιοτικά τρόφιμα», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το μέλλον των κλάδων των αλκοολούχων ποτών και των προϊόντων κρέατος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει «ανοίξει» δημόσια διαβούλευση η οποία θα κλείσει στις 23 Ιουνίου προκειμένου να καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές της αναθεωρημένης πολιτικής προώθησης, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Farm to Fork».

Με την ευκαιρία αυτή, η Copa-Cogeca, μέσω του Προέδρου της Πολιτικής Προώθησης Jerzy Ο Wierzbicki, υπενθύμισε ότι «η πολιτική προώθησης της ΕΕ υπήρξε εξαιρετικό εργαλείο για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Εάν αυτή η υποστήριξη σταματήσει σε ορισμένα προϊόντα όπως το κρέας ή το κρασί, τότε θα ωφελήσει τις μεγάλες πολυεθνικές. Από την άλλη πλευρά, τι μήνυμα θα έστελνε αυτό στους συναδέλφους μας κτηνοτρόφους και αμπελουργούς που εργάζονται σιωπηλά και καθημερινά για να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των αγροκτημάτων τους;».

Τα παραπάνω λόγια αντικατοπτρίζουν και την ουσία της επιστολής, που υπεγράφη από 64 ευρωβουλευτές, που ζητούν στήριξη για όλη την αγροτική παραγωγή.

Με αφορμή αυτή την επιστολή και την διακομματική συνάντηση, ο ευρωβουλευτής Irene Tolleret (Renew, FR) ανέφερε ότι οι αγρότες επηρεάζονται από τις κυρώσεις COVID-19, Brexit, ΗΠΑ. «Πρέπει να τους υποστηρίξουμε και να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός προώθησης χωρίς να εξαιρεθεί κανένα προϊόν», είπε.

Αυτή η προσέγγιση υποστηρίζεται από την Copa-Cogeca, αλλά και από τους κύριους αγροτικούς οργανισμούς που εκπροσωπούν την αγροτική παραγωγή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr