Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες για την Τσέλσι. Οι «μπλε» μετράνε μόλις μια νίκη στα τελευταία τους έντεκα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τη Φούλαμ μάλιστα να παίρνει το βράδυ της Πέμπτης το μεγάλο ντέρμπι του δυτικού Λονδίνου μετά από 17 ολόκληρα χρόνια!

Για την Τσέλσι ωστόσο το βαρέλι μοιάζει να μην έχει πάτο, καθώς πέρα από το παιχνίδι… χάθηκε και ο Ζοάο Φέλιξ ο οποίος αποκτήθηκε μόλις πριν από δύο ημέρες. Παρότι ο Πορτογάλος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των «μπλε», αποβλήθηκε στην ολοκλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να «μαυρίζει» το ντεμπούτο του στην ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ.

Ο 23χρονος σταρ έγινε μάλιστα ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Τσέλσι που βλέπει την κόκκινη κάρτα στο ντεμπούτο του, ενώ πρόκειται και για τον πρώτο ποδοσφαιριστή από το 2014 που αποβάλλεται στο ντεμπούτο του στην Premier League.

Κι όμως, η κατάσταση για την Τσέλσι μπορεί να γίνει και χειρότερη, εάν αναλογιστεί κανείς πως δεν θα έχει τον Φέλιξ για τα επόμενα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ουσιαστικά, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός θα αγωνιστεί ξανά σε περίπου έναν μήνα, χάνοντας έτσι πρακτικά το 1/6 της θητείας του στην Τσέλσι, καθώς οι «μπλε» τον απέκτησαν με τη μορφή δανεισμού έως και το καλοκαίρι!

Εάν μπουν στο τραπέζι και τα νούμερα της υπόθεσης, τότε το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις. Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, ο δανεισμός του Φέλιξ θα κοστίσει στην Τσέλσι περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ.

Στο διάστημα απουσίας του, ο Φέλιξ θα στοιχίσει στους Λονδρέζους περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, αν αναλογιστεί κανείς τη συνολική του παρουσία μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η Τσέλσι θα χρειαστεί να δώσει για τον Πορτογάλο περίπου 600.000 ευρώ ανά παιχνίδι!

Πηγή: in.gr