Αντιμέτωπο με κατηγορίες ότι απέκρυψε αναρτήσεις υπέρ των Παλαιστινίων στα πρόσφατα επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας, το Instagram ανακοίνωσε ότι τροποποιεί τον αλγόριθμο επιλογής αναρτήσεων.

Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή έδινε προτεραιότητα στο πρωτότυπο περιεχόμενο για τη ροή των «stories» σε σχέση με τις προϋπάρχουσες αναρτήσεις που αναδημοσιεύονται.

Όπως φαίνεται, η προτεραιοποίηση οδήγησε στην υποβάθμιση αναδημοσιευμένων αναρτήσεων για τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν στη Γάζα.

Στο εξής, δήλωσε την Δευτέρα εκπρόσωπος της εταιρείας, η εφαρμογή θα δίνει στο αναδημοσιευμένο περιεχόμενο ίση μεταχείριση με το πρωτότυπο, έτσι ώστε να προβάλλονται περισσότερο οι αναρτήσεις που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα.

Είχαν προηγηθεί ρεπορτάζ των Financial Times και του Buzzfeed, σύμφωνα με τα οποία δεκάδες εργαζόμενοι του Instagram είχαν διαμαρτυρηθεί για την άνιση μεταχείριση των αναρτήσεων που υποστήριζαν την παλαιστινιακή πλευρά.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε πάντως ότι υπήρχε εσκεμμένη μεροληψία και υποστήριξε ότι η αλλαγή είχε δρομολογηθεί πριν ξεσπάσει η τελευταία κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο προηγούμενος αλγόριθμος «δημιούργησε την εντύπωση ότι καταστέλλουμε τα stories που αφορούν συγκεκριμένα θέματα ή απόψεις» είπε η εκπρόσωπος. «Για να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι, αυτό δεν ισχύει» διαβεβαίωσε.

Εργαζόμενος του Instagram που δεν κατονομάζεται δήλωσε στους Financial Times ότι η εφαρμογή πράγματι μπλόκαρε αναρτήσεις υπέρ των Παλαιστινίων. Αυτό συνέβη όχι λόγω εταιρικής πολιτικής αλλά λόγω αστοχίας του αλγόριθμου επιλογής αναρτήσεων, ο οποίος είχε συνδέσει λέξεις όμως «μάρτυρας» και «αντίσταση» με προσπάθειες υποκίνησης στη βία. Επιπλέον, ο αλγόριθμος μπλόκαρε αναρτήσεις για τα επεισόδια στο τέμενος του Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ καθώς συνέχεε το μνημείο με όνομα τρομοκρατικής οργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr