Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Industry Disruptors Game Changers υπέβαλαν σχετική πρόταση στην επιτροπή κρίσης του Ινστιτούτου EIT Food. Η επιτροπή κρίσης του EIT Food, επέλεξε την υποβληθείσα πρόταση, ώστε να είναι ο περιφερειακός κόμβος του EIT Food στην Ελλάδα.

Στην ευρύτερη κοινότητα του ΕΙΤ Food συμμετέχουν κορυφαίες εταιρίες και καινοτόμες start up επιχειρήσεις, καθώς και πανεπιστήμια αλλά και ερευνητικά κέντρα από τον ευρύτερο τομέα της αγροδιατροφής. Το EIT Food αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των φορέων αυτών, αλλά και των επενδυτών με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, την αύξηση της απασχόλησης και την παροχή ευκαιριών βιώσιμης ανάπτυξης για την Ευρώπη.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Industry Disruptors Game Changers, αξιοποιώντας την ερευνητική και εκπαιδευτική του εμπειρία, αλλά και τις ερευνητικές υποδομές σε όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού τομέα, θα διασυνδέσει αυτήν την πανευρωπαϊκή κοινότητα ανάπτυξης με το εγχώριο οικοσύστημα της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον τομέα της αγροδιατροφής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr