Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διαθέτει πολυπληθέστατο fan club. Όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο ίδιος μπορεί να μην το παραδέχεται, αλλά φροντίζουν άλλοι συνάδελφοί στην κυβέρνηση να μας πληροφορήσουν για τη δημοτικότητά του…

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ένας εξ αυτών είναι ο υπουργός Επικρατείας και ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου Γιώργος Γεραπετρίτης, την ώρα που ο κ. Χαρδαλιάς βρισκόταν σε σύσκεψη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, βγήκε στο ραδιόφωνο (Alpha) και άρχισε να πλέκει το εγκώμιο του κ. Χαρδαλιά.

Και τι δεν είπε; Οτι αναβαθμίζεται συνεχώς (από Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έγινε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας), ότι διαθέτει ισχυρό fan club, το οποίο επεκτείνεται και εκτός Ελλάδος. Αυτό όμως το «αναβαθμίζεται συνεχώς», μήπως ο υπουργός Επικρατείας θέλει κάτι να μας πει τώρα που ο ανασχηματισμός βρίσκεται επί θύραις; Ιδωμεν… Στο μεταξύ έδωσε μερικά παραδείγματα:

Ήρθε ο Χαρδαλιάς, έρχονται οι τουρίστες

Πρώτο παράδειγμα: Η Γαλλία, ζήτησε από τον κ. Χαρδαλιά και κατ΄επέκταση από την ελληνική κυβέρνηση το… know how για τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας, γιατί προγραμματίζει να δημιουργήσει και η Γαλλία μία τέτοια υπηρεσία στα πρότυπα της ελληνικής Πολιτικής Προστασίας.

Δεύτερο παράδειγμα: Ο κ. Χαρδαλιάς με τη στρατηγική που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και με τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιπυρική θωράκιση της χώρας, φαίνεται πως γοήτευσε και τους Ρώσους, οι οποίοι του ζήτησαν να τους επισκεφθεί για να τους αναλύσει ο ίδιος τη δράση της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να μας δανείσουν ένα τεράστιο πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200 πολλαπλών ρόλων για την αντιπυρική περίοδο.

Όταν ενημέρωσα τον κ. Χαρδαλιά για το τι λένε οι συνάδελφοί του στο Μαξίμου γι΄αυτόν και για το Fun Club του που λένε πως έχει, απλώς χαμογέλασε και συνέχισε τη σύσκεψη για τα αεροδρόμια. Απλώς σας λέω ότι σε όποιο αεροδρόμιο κι αν πάει, τον ακολουθεί το σύνθημα: «Ηρθε ο Χαρδαλιάς, έρχονται οι τουρίστες».

Πηγή: in.gr