Αποτελεσματική κρίθηκε η διαχείριση του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε το πόρισμα της Διαχειριστικής Αρχής-το οποίο μπορείτε να δείτε, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου που διενεργήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2021 και αφορούσε σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Φυλής έχει την βασική ευθύνη, ως επικεφαλής εταίρος.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε όλα τα πεδία υλοποίησης του έργου: Από την υποβολή της πρότασης και την τήρηση των φακέλων, μέχρι την καταλληλότητα των χώρων αποθήκευσης των τροφίμων, τη διασταύρωση των Δελτίων Αποστολής με τα στοιχεία της Αποθήκης, την αντιστοίχιση της ποσότητας κάθε διανομής με τα τρόφιμα που παρέλαβαν οι ωφελούμενοι, καθώς και την αποτελεσματικότητα του συστήματος πληροφόρησης των δικαιούχων.

Την ικανοποίησή του μας εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. “Ο έλεγχος πιστοποίησε αυτό που ως επικεφαλής εταίρος είχαμε συναποφασίσει με τους αδελφούς Δήμους της Δυτικής Αττικής. Ότι δηλαδή θα υλοποιούσαμε, όλοι μαζί, ένα πρόγραμμα κάλυψης των βασικών αναγκών σε τρόφιμα για τους άπορους συμπολίτες μας, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης. Ευχαριστώ τους συναδέλφους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής, τον Αναπλ. Δήμαρχο Γιώργο Αντωνόπουλο και τους εργαζομένους της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Η συνολική δουλειά φέρνει αποτελέσματα προς όφελος των συμπολιτών μας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για λόγους σεβασμού της αξιοπρέπειας των ωφελουμένων μας, έχουμε απαλείψει -εδώ και χρόνια- τις ουρές και αυτό είναι τώρα, το μεγάλο μας πλεονέκτημα στην πανδημία. Οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Υπηρεσία υπερβαίνουν κάθε φορά τον εαυτό τους και τους ευχαριστώ πολύ» υπογραμμίζει ο Γιώργος Αντωνόπουλος.

Πανευρωπαϊκά 1 στους 5 ευρωπαίους πολίτες βιώνει μιας μορφής ανέχειας. Τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας όπως το ΤΕΒΑ είναι χρήσιμα και σε αρκετές περιπτώσεις σωτήρια. Οι μαρτυρίες αιρετών που παρέδιδαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και οι ίδιοι φαγητό σε σπίτια σοκαριστική: «Αυτό που παραδίδαμε εμείς στις οικογένειες ήταν και το μοναδικό τρόφιμο μέσα στο σπίτι» μας είπαν αρκετοί με βουρκωμένα μάτια. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσουμε να πετάξουμε φαγητό να σκεφτούμε πως το δικό μας περίσσευμα θα ήταν αρκετό για να τραφεί κάποιος συνάνθρωπος μας που αδυνατεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr