Την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Ιουλίου, την προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ για τον Ιούνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο προγραμματισμός των καταβολών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ για αυτή την εβδομάδα.

Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 2,43 δισ. ευρώ σε περισσότερους από 4,8 εκατ. δικαιούχους.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

  • Την Τρίτη 27 Ιουνίου θα καταβληθούν 541 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Ιουνίου σε 912.414 συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα καταβληθούν 821,4 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Ιουνίου σε 1.568.898 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Την Πέμπτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν 820,6 εκατ. ευρώ σε 1.571.705 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
  • Την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα καταβληθούν  5,7 εκατ. ευρώ σε 15.000 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Ιουλίου, στη βάση του Ν. 4778/2021.
  • Επιπροσθέτως, την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν 20,1 εκατ. ευρώ σε 850 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι καταβολές για επιδόματα ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

3. Από τον ΟΠΕΚΑ την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι καταβολές για αναπηρικά επιδόματα και επιδόματα διατροφής, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα,  επίδομα στέγασης, επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων, επίδομα γέννησης, επίδομα οικονομικής ενίσχυσης αναδοχής, επίδομα στεγαστικής συνδρομής, επίδομα ομογενών, συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια (προστασία κύριας κατοικίας), έξοδα κηδείας ανασφαλίστων, συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια του Προγράμματος «Γέφυρα», οικονομική στήριξη στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός», επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, επίδομα ομογενών Βορειοηπειρωτών, συνεισφορά του Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες.

Πηγή: in.gr