Τις αποθήκες της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, στις οποίες φυλάσσονται υλικά και εξοπλισμός για την αντιμετώπιση συνθηκών έκτακτης ανάγκης, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης παρέδωσε σε εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας υλικό και εξοπλισμό για την διευκόλυνση του έργου συνδρομής των εν λόγω μονάδων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και σώματα της πολιτείας.

Π.Νίκας – Θα είμαστε έτοιμοι

“Συγκροτήσαμε τις αποθήκες Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, εκεί που προηγουμένως δεν υπήρχε τίποτα, δυστυχώς” σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι πλέον σε κάθε Π.Ε. της Περιφέρειας έχει συγκροτηθεί και μία ανάλογη αποθήκη, στην οποία υπάρχουν για άμεση χρήση όλα όσα χρειάζονται για τις ώρες ανάγκης. Θα είμαστε έτοιμοι για την δύσκολη ώρα” τόνισε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι για το σύνολο των ειδών και του εξοπλισμού στις εν λόγω αποθήκες θα ενημερωθούν τόσο το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, όσο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι υποδομές αυτές στον σχεδιασμό τους, ενώ σημείωσε ότι όλη η σχετική υποδομή της Περιφέρειας ως προς την Πολιτική Προστασία, λειτουργεί ως συνδρομή προς το Πυροσβεστικό Σώμα.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας εξήρε τον ρόλο των εθελοντών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και την συνδρομή τους προς την Πυροσβεστική και τις άλλες δομές Πολιτικής Προστασίας της πολιτείας “προσφέροντας ουσιαστικό έργο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο περιφερειάρχης για να τονίσει: “Θα είμαστε δίπλα στους εθελοντές όχι με λόγια αλλά με πράξεις, διαθέτοντάς τους εξοπλισμό”.

Ο Π. Νίκας επισήμανε την αποφασιστικότητα της περιφερειακής Αρχής να αναβαθμίσει ουσιαστικά την Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιτυγχάνοντας την δημιουργία της 9ης ΕΜΑΚ στην Τρίπολη, για τον εξοπλισμό της οποίας διατέθηκαν από την Περιφέρεια 850.000 ευρώ. Αναφέρθηκε επίσης και στον προγραμματισμό για την δημιουργία 100 υδατοδεξαμενών -δυναμικότητας μέχρι και 350 κυβικά μέτρα- για την υδροδοσία των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Παράδοση υλικού σε εθελοντικές ομάδες

Ακολούθησε η παράδοση υλικού και εξοπλισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Μεσσηνία.

Ειδικότερα, υλικά και εξοπλισμό παρέλαβαν ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Εθελοντικός Σύλλογος Λεύκτρου Μάνης “Γαία”, το παράρτημα Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), οι Φίλοι του Ταΰγετου, η Ομάδα Πυροπροστασίας “Η Δημιοβίτισσα”, η  ΟΑΚ (Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) 4×4 Μεσσηνίας και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυροσβεστών και Φυσικών Καταστροφών Βασιλιτσίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr