Για αστείες προσπάθειες διαστρέβλωσης των λεγομένων της από τη ΝΔ κάνει λόγο η Έφη Αχτσιόγλου επανερχόμενη στην επίθεση του κυβερνώντος κόμματος για τις δηλώσεις της ότι η κανονικότητα δεν ευνοεί την Αριστερά.

«Αντί να γίνει ένας τίμιος πολιτικός διάλογος και μία τίμια πολιτική αντιπαράθεση, η ΝΔ καταφεύγει στο μοντάζ με στόχο να προκαλέσει φθορά χωρίς ουσία. Είναι αστείες οι τοποθετήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι χαιρόμαστε με τον ιό. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στο πασχαλινό διάγγελμά του είπε: μετατρέψαμε την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία προόδου. Αυτό σημαίνει ότι επιχαίρει για τον ιό; Η μεγάλη μας διαφωνία είναι το τι σημαίνει πρόοδος», τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός μιλώντας στο Open.

Η κα Αχτσιόγλου επέμεινε πως τα όσα της καταλογίζει η ΝΔ είναι «μία κατασκευή η οποία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα» και κατηγορεί το μέγαρο Μαξίμου ότι επιδίδεται στη διαστρέβλωση των δηλώσεών της αντί της «τίμιας πολιτικής αντιπαράθεσης».

Η κα Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι αυτό που υποστήριξε στην ομιλία της και υποστηρίζει είναι πως«η οικονομική κρίση που προέκυψε από την πανδημία έχει οδηγήσει σε σοβαρές μετατοπίσεις στην οικονομική πολιτική της ΕΕ και παγκοσμίως.

»Η ΕΕ έχει βάλει προσωρινό τέλος στη λιτότητα, έχει αναστείλει το σύμφωνο σταθερότητας, δημιούργησε το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κα Λαγκάρντ, άλλοτε ιέρεια της λιτότητας, καλεί τα κράτη να δαπανήσουν για να στηρίξουν τα δημόσια συστήματα υγείας.

»Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει άρση της πατέντας, δηλαδή να τεθεί η δημόσια υγεία πάνω από τα ιδιωτικά κέρδη» και «θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ρωγμές και τις μετατοπίσεις, που για την Αριστερά είναι σε θετική κατεύθυνση, για να διεκδικήσουμε μόνιμες αλλαγές. Θα ήταν εντελώς εσφαλμένο, όταν η υγειονομική κρίση τελειώσει, να επιστρέψουν αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες και περικοπές, να μην στηρίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας και να βρίσκονται παιδιά στη χώρα μας αποκλεισμένα από τις ψηφιακές δυνατότητες, όπως φάνηκε ξεκάθαρα το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την τηλεκπαίδευση».

Για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «θα νομιμοποιήσει και θα μονιμοποιήσει τη 10ωρη εργασία. Το ξεχείλωμα του ωραρίου και η ακραία ελαστικοποίηση θα επιβάλλονται από τον εργοδότη, εκεί οδηγεί αυτόματα η «ατομική συμφωνία» του κ. Χατζηδάκη».

Ο εργαζόμενος, πρόσθεσε, «δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σε ατομικό επίπεδο ούτε να αρνηθεί, γιατί την επόμενη μέρα ή θα απολυθεί ή θα δυσχεράνουν πάρα πολύ οι όροι της καθημερινότητάς του» και επισήμανε ότι «αν οι εργοδότες μπορούν να ξεχειλώνουν το ωράριο των εργαζομένων για να καλύψουν τις ανάγκες τους δεν θα κάνουν νέες προσλήψεις. Έτσι, το νομοσχέδιο βλάπτει σφοδρά και τους νυν εργαζόμενους και τους ανέργους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr