17 Κλωστές

Το MEGA ετοιμάζεται να φέρει στη μικρή οθόνη μια από τις πιο δραματικές περιόδους στην ιστορία της Ελλάδας. Η σειρά «17 Κλωστές» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 22:50, υποσχόμενη σαγηνευτικές αφηγήσεις και συγκλονιστικά γεγονότα.

Αυτή η μυθοπλασία αντλεί έμπνευση από πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα στις αρχές του 1900. Δίνοντας ζωή στις ιστορίες εκείνης της εποχής, η σειρά περιλαμβάνει 6 επεισόδια σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια. Το σενάριο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Πάνου Δημάκη και έχει γραφτεί από τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου και την Κάτια Κισσονέργη, ενώ την μουσική έχει επιμεληθεί ο Μίνως Μάτσας.

Η πλοκή επικεντρώνεται στον Αντώνη, έναν φιλήσυχο τσαγκάρη και λυράρη, τον οποίο υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα Κύθηρα κατά την περίοδο 1906-1909. Ο Αντώνης, παρόλο που απολαμβάνει τη φιλία των συμπολιτών του, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του λόγω μιας άδικης κατηγορίας ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε παντρεμένη πελάτισσά του. Μετά τη μετακόμισή του στον Πειραιά, προσπαθεί να επαναστατήσει στη ζωή, αλλά συναντά μόνο αποτυχίες και αδικίες.

Έτσι, γεμάτος πίκρα και οργή, επιστρέφει στα Κύθηρα για να αναζητήσει πληρωμή για τις ανησυχίες και τις τραυματισμένες του ελπίδες. Αυτή η σειρά αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό με τις εξαιρετικές ερμηνείες του καστ, που περιλαμβάνει αξιαγάπητους ηθοποιούς όπως οι Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος και πολλούς άλλους.

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στα Κύθηρα και την Αττική, μεγαλώνοντας την προσδοκία για την παραγωγή υψηλών προδιαγραφών που περιλαμβάνει δραματικές στιγμές και έντονα συναισθήματα.

Πηγή: ethnos.gr