Κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής προβολής των πρώτων δύο επεισοδίων του δεύτερου κύκλου της σειράς «Έρημη χώρα», ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν αναμφισβήτητος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και συντελεστές. Η σειρά αυτή, η οποία είναι η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, έχει κερδίσει θεατές και κριτικούς, καταγράφοντας μέχρι στιγμής πάνω από 2,5 εκατομμύρια θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους σε μια γεμάτη αίθουσα και τόνισε ότι η επένδυση σε παραγωγές υψηλών προδιαγραφών είναι δέσμευση για την ΕΡΤ. Προανήγγειλε ότι η σειρά θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο ERTFLIX στις 18 Οκτωβρίου 2024, ξεκινώντας με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του Β’ Κύκλου.

Οι υποδειγματικές ερμηνείες και η ανατρεπτική πλοκή της σειράς καθώς και η υψηλή αισθητική έχουν δημιουργήσει μια υποβλητική ατμόσφαιρα, ενώ οι χαρακτήρες εξελίσσονται σε νέες, απροσδόκητες καταστάσεις. Η Κασκανιώτη συνεχάρη τον σκηνοθέτη Γιώργο Γκικαπέππα για την ικανότητά του να προσεγγίζει σημαντικά κοινωνικά θέματα με βάθος και ευαισθησία.

Μετά την προβολή, ο Γιώργος Γκικαπέππας, βρισκόμενος στη σκηνή με τους ηθοποιούς, μοιράστηκε τις σκέψεις του από αυτή τη δημιουργική πορεία. Ανέφερε ότι η εμπειρία της συγγραφής και σκηνοθεσίας του «Έρημης χώρας» τον έχει βοηθήσει να γίνει πιο δίκαιος άνθρωπος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης στο επαγγελματικό του πεδίο.

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, οι ήρωες θα αντιμετωπίσουν τα δικά τους διλήμματα και συναισθηματικά βάρη. Η ιστορία θα εξερευνήσει θέματα όπως η αυτοδικία και η έννοια του «δίκαιου» εγκλήματος, με την τύχη της κεντρικής ηρωίδας Εύας να δοκιμάζεται ξανά εν μέσω ενός ανατρεπτικού μυστικού για την καταγωγή της.

Τα γυρίσματα της σειράς ολοκληρώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, με εντατική εργασία κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Η σκληρή δουλειά του συνεργείου και οι εμπνευσμένες ερμηνείες αναμένονται να προσφέρουν στους θεατές μια μοναδική εμπειρία, καθώς η σειρά θα προβάλλεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ πριν εμφανιστεί στην ΕΡT1.

Πηγή: ethnos.gr