«Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία)», ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας- Κύπρου- Μάλτας, Έλενα Πρασσάκη.

«Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος», πρόσθεσε η κ. Πρασσάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα το πρωί, πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αρκετοί μαθητές αντιμετώπισαν προβλήματα και δεν κατάφεραν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την Αντιπολίτευση που κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη προχειρότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά μάλιστα παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

Επικριτικό ήταν και το σχόλιο από τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος έκανε λόγο για «επιτελικό φιάσκο», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Ενδεικτικό της έντασης της αντιπαράθεσης είναι ότι ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται μέχρι αργά το απόγευμα.

Στο τελευταίο επεισόδιο αυτής της κόντρας το Μαξίμου κατηγορεί για fake αντιπολίτευση τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή ανάρτηση του τελευταίου στο instagram για την κατάρρευση του δικτύου της τηλεκπαίδευσης.

Τι ισχύει για τις απουσίες

Όπως ανέφερε, νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Σημειώνεται ότι η απουσία των μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται κανονικά από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών και μαθητριών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Η συμπλήρωση και φύλαξη του Ηλεκτρονικού Ημερήσιου Δελτίου Φοίτησης είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού.

Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης.

Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.

Επίσης κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr