Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση» τοποθετείται ύστερα από την προσχώρηση των Μ. Θεοδωράκη, Δ. Σαββόπουλου, Στ. Ξαρχάκου, Κ. Τσιτσάνη και Γ. Χατζιδάκι στην ΕΔΕΜ: «Δεν τίθεται κανένα ερώτημα προς απάντηση όταν δημιουργοί ή δικαιούχοι συμβάλλονται με την ΕΔΕΜ. Αυτονόητα σέβεται την κρίση τους. Στην περίπτωση των συγκεκριμένων σημαντικών δημιουργών, που μέχρι πρότινος είχαν ακολουθήσει τον δρόμο της ΕΥΕΔ και ποτέ δεν είχαν συμβληθεί με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, κρατάμε τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μαζί τους, τους προβληματισμούς που ανταλλάξαμε, και τις απόψεις τους για την επίτευξη της Ενωσης…

Η επικρατούσα σύγχυση δεν είναι προϊόν ούτε πρόθεση της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ». Σημειώνει, εξάλλου, για την εικόνα στην ελληνική αγορά: «Το ελληνικό ρεπερτόριο μοιράζεται μεταξύ των δύο ΟΣΔ, Αυτοδιαχείρισης και ΕΔΕΜ, με σημαντικά και κορυφαία ονόματα να βρίσκονται και στις δύο πλευρές ενώ η Αυτοδιαχείριση έχει περίπου το 70% του συνολικού μεριδίου αγοράς στον τομέα των δημιουργών μουσικής (Ελλήνων και ξένων δικαιούχων) και η ΕΔΕΜ περίπου το 15% δεδομένου ότι υπάρχουν και ανένταχτοι μέχρι στιγμής δημιουργοί και δικαιούχοι. Οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν προσωρινά προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της αποτίμησης της αξίας των δύο οργανισμών και την απαίτηση της ΕΔΕΜ να συνυπολογίσουμε ως αξία της ολόκληρη τη δραστηριότητα της ΕΥΕΔ, ενώ διαθέτει μόνο το ένα δέκατο των δικαιούχων της ΕΥΕΔ.

Από την πλευρά μας, ζητήσαμε να συναινέσει η ΕΔΕΜ με προφορική δήλωσή της στην εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ, που εκκρεμεί σε σχέση με την ΚΥΑ, και έτσι θα εμφανιστεί η πραγματική αξία της. Δυστυχώς σε αυτό δεν υπήρχε συναίνεση από την πλευρά της. Μας εντυπωσιάζει πάντως το γεγονός, ότι ενώ βρισκόμαστε τόσο κοντά σε μια λύση, κάποιοι επιμένουν να την κλωτσούν χρονικά, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος όλων των δημιουργών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr