Για την υπόθεση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχει «πνίξει» τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι αλλά και τον Πειραιά, και για την οποία υπεύθυνη είναι η εγκατάσταση επεξεργασίας πετρελαιοειδών αποβλήτων της Oil One, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη, μίλησαν στο Mega Σαββατοκύριακο οι Αδ. Γεωργιάδης και Ν. Παππάς.
Με την κατάσταση να είναι αφόρητη, να καταγράφονται ακόμη και λιποθυμικά επεισόδια μαθητών, το λόγο έχουν πλέον οι πολιτικοί οι οποίοι πρέπει να πάρουν οριστικές αποφάσεις για την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ρωτήθηκε για τις προθέσεις της κυβέρνησης, μετά και την εξέγερση των κατοίκων της περιοχής, ωστόσο, δήλωσε αναρμόδιος για την υπόθεση.
Όπως είπε δεν μπορεί να δώσει ο ίδιος απαντήσεις και δεν μπορεί να παρέμβει τηλεοπτικά για το θέμα της ρύπανσης.
Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανέχθηκε τη ρύπανση στην περιοχή, υποστήριξε ότι η αδειοδότηση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά.
Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν έλεγχοι, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ζητηθεί από τους βουλευτές με αίτηση κατάθεσης εγγράφων.
«Είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα και πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε σχετικά ο κ. Παππάς.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν την περιοχή και διαπίστωσαν το πρόβλημα που υπάρχει με την έντονη δυσοσμία, ζητώντας τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Οι ξένες σειρές που αγαπήσαμε τον καιρό της καραντίνας

Τουρισμός: Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης σε όλα τα διεθνή μέσα

Πηγή: in.gr