Από καρδιακή ανακοπή έχασε τη ζωή της το 15χρονο κορίτσι που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/5).

Η μαθήτρια της Α’ Λυκείου από σχολείο του Βύρωνα Αττικής την ώρα που διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό μαγαζί περίπου στη 1 τα ξημερώματα, δεν αισθάνθηκε καλά και λιποθύμησε.

Δύο ώρες προσπαθούσαν να την επαναφέρουν οι γιατροί

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αμέσως και συγκεκριμένα στη 1.15 π.μ., μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων  με καρδιοαναπνευστική ανακοπή και μυδρίαση, με τους γιατρούς να πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες και επί δύο ώρες να προσπαθούν να επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία με όλα τα μέσα που διαθέτουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, χαρακτηριστικό είναι ότι συνέδεσαν μέχρι και εξωτερικό βηματοδότη στη μαθήτρια, δυστυχώς όμως τίποτα δεν στάθηκε αρκετό για την κρατήσουν στη ζωή.

Μιλώντας στο trikalaola.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, Κώστας Γρηγορίου είπε ότι λίγο μετά τις 1.17 τα ξημερώματα το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων τη μαθήτρια, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είπε ο κ. Γρηγορίου, στο χώρο υπήρχε γιατρός, που έκανε και αυτός ό,τι μπορούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 15χρονη, φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η αιτία της πρόκλησης της καρδιακής ανακοπής θα αναζητηθεί από τη νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στην άτυχη μαθήτρια.

Ψυχολόγοι στηρίζουν τους γονείς της μαθήτριας

Στο νοσοκομείο έσπευσαν καθηγητές, που συνοδεύουν τους μαθητές, καθώς και ο διοικητής του νοσοκομείου. Στο ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν οι μαθητές βρίσκονται από τις 9 το πρωί δύο ψυχολόγοι του Γενικού νοσοκομείου Τρικάλων για να ενημερώσουν τους συμμαθητές της 15χρονης και να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Οι γονείς της κοπέλας ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν μέσα στη νύχτα όπου ενημερώθηκαν από ψυχολόγους του Νοσοκομείου για την τραγική κατάληξη του παιδιού τους.

Πηγή: in.gr