Δολοφονική επίθεση από «προβοκάτορες» καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το ναυάγιο στην Πύλο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία από την Καμάρα, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αποσπάσουν το πανό που κρατούσαν.

Από την επίθεση, που καταγράφηκε από κάμερες, τραυματίστηκαν πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ζήτησε «συγγνώμη» η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία ζητά συγγνώμη από τους πρόσφυγες και μετανάστες που συμμετείχαν στην πορεία.

«Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη στις προσφυγισσες και τους πρόσφυγες που η πορεία αλληλεγγύης στιγματίστηκε από τραμπουκικες και ασφαλίτικες επιθέσεις που στείλανε ανθρώπους στο νοσοκομείο, καθώς προβοκάτορες αποφάσισαν να επιτεθούν δολοφονικά και να μην μας επιτρέψουν να κατέβουμε στον δρόμο οδηγώντας πέντε συντρόφους μας στο νοσοκομείο» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε με τους πρόσφυγες και τις προσφυγισσες έμπρακτα όπως το 2015 στα σύνορα και στα λιμάνια για την ομαλή υποδοχή τους και το 2016 στην Ειδομένη κι εκτοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων τους για δίκαιη και ανθρώπινη διαβίωση» προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αξία της ανθρώπινης ζωής, για ένα κόσμο που ντόπιοι και μετανάστες θα ζούμε μαζί. Για το ύψιστο της ανθρώπινης ζωής, την βαθύτερη διαχωριστική μας με τις δυνάμεις της συντήρησης και της ακροδεξιάς».

Πηγή: in.gr