Σε εξέλιξη βρίσκεται ο προκαταρκτικός έλεγχος στο νοσοκομείο που καταγγέλλεται ότι έδιωξε την έγκυο γυναίκα επειδή έληγε η εφημερία με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί της.

Μιλώντας η μητέρα δύο παιδιών που έχασε το τεσσάρων μηνών βρέφος της, το οποίο γεννήθηκε άσφυγμο κι έμεινε 4 μήνες διασωληνωμένο ώσπου δυστυχώς κατέληξε, μίλησε στον Alpha για την νομική διαμάχη που ανοίγει με τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

«Ας τολμήσουν να πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία»

«Επειδή είναι η πρώτη τους άμυνα το θεωρώ φυσιολογικό εν μέρει, αλλά αυτό δεν με καθησυχάζει. Δεν παύει να μου προκαλεί μεγαλύτερη οργή. Ας βγουν κι ας πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία» λέει η γυναίκα που έχει υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Το «Ιπποκράτειο», στο οποίο πήγε στις 7:00 το πρωί και του οποίου η εφημερία έληγε στις 8:00, είπε για την υπόθεση: «Εξετάστηκε από μαία και γιατρό στην Covid κλινική βάσει πρωτοκόλλου – Δεν έχριζε άμεσης εισαγωγής».

Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι στις 7:00 ήταν στο Ιπποκράτειο και 7:02 ήταν μέσα στην κλινική.

«Δεν έβρισκα κανέναν. Βρήκα έναν security και μετά βρήκα μια κοπέλα, που μου είπε να βγω έξω, γιατί είχα covid και μου είπε ότι δεν μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν γιατί είχαν δίδυμη καισαρική και δεν θα προλάβαιναν να με αναλάβουν γιατί έληγε η εφημερία».

Από την πλευρά του, το «Παπαγεωργίου» το οποίο κατηγορεί η καταγγέλλουσα για μεγάλη καθυστέρηση κι ολιγωρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 και στις 9:10 ολοκληρώθηκε η εξέταση. Αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στις 9:30 μπήκε στο χειρουργείο Covid-19. Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ νοσηλείας νεογνών».

Πηγή: in.gr