Η κόρη της πέθανε σε δημοτικό βρεφοκομείο στη Θεσσαλονίκη και η ίδια ζητάει απαντήσεις για τον θάνατό της. Η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού δεν κατάφερε να καταθέσει καθώς κατέρρευσε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, με στενούς συγγενείς της, να προσπαθούν και τελικά να καταφέρνουν να την συνεφέρουν.

Οπως αναφέρει στην ΕΡΤ, η δικηγόρος της μητέρας ανακοίνωσε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και τις επόμενες ημέρες θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια για τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν το παιδί στον θάνατο.

Η ίδια ζητάει απαντήσεις για όλα όσα έγιναν πριν η κόρη της αφήσει την τελευταία της πνοή, στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός». Για τη διάγνωση των γιατρών που της χορήγησαν αντιβίωση, αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο ίδρυμα.

Η μητέρα της 2,5 ετών Άννας από τη Νιγηρία που έχασε τη ζωή της στον Άγιο Στυλιανό, κατέρρευσε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει τον χαμό του παιδιού της. Η άσχημη ψυχολογική της κατάσταση δεν της επέτρεψε να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές.

Η δικηγόρος της οικογένειας κάνει λόγο για πέπλο μυστηρίου γύρω από τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, ενώ τόνισε πως, για πρώτη φορά, ζητήθηκαν και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Γρήγορη έρευνα για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού που έμενε στη δομή στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι πρέπει να εξεταστεί εάν ήταν σωστή η ιατρική συμβουλή να λάβει αντιβίωση και να μην νοσηλευτεί.

Η δικηγόρος της μητέρας δηλώνει πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ζητηθούν όλα τα εγγραφα τόσο από το ίδρυμα όσο και από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στο οποίο η μικρή εξετάστηκε και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή 10 ημερών.

Την έρευνα για τον θάνατο της μικρής Άννας που φιλοξενείτο στον Άγιο Στυλιανό τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αναλάβει το τμήμα Εγκλημάτων Κατά της Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: in.gr