Ουρές έξω από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης σχημάτισαν νεαρά άτομα, προκειμένου να προμηθευτούν το απαραίτητο rapid test που θα τους ανοίξει τις πόρτες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειονότητα άτομα νεαρής ηλικίας, περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους καθώς, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα Σάββατο 6 Νοεμβρίου, όλοι όσοι κάθονται σε μεικτούς χώρους εστίασης θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ 48 ωρών.

Όπως δήλωσε στη τοπική ιστοσελίδα Voria.gr φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο επί της Αγίας Σοφίας, γενικά τα Σαββατοκύριακα είναι αυξημένη η ζήτηση, όμως, το αποψινό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

«Είναι λογικό πως, λόγω των νέων μέτρων, οι πολίτες επιθυμούν να είναι σίγουροι ότι θα μπορέσουν απόψε και αύριο να εξυπηρετηθούν από τους χώρους που επιθυμούν», όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας προβλέπουν την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και καταστήματα με την επίδειξη αρνητικού rapid test ή PCR για τους ανεμβολίαστους.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Πηγή: in.gr