Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε προ ημερών στην πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης φωταγωγήθηκε απόψε μέσω μίας σεμνής και λιτής τελετής.

Στη φωταγώγηση παρέστησαν, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης και μέλη του διοικητικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Την τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων στα νοσοκομεία της πόλης είχε προαναγγήλει εξάλλου ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας, ως μία συμβολική κίνηση προς το υγειονομικό προσωπικό που δίνει καθημερινή, τιτάνια μάχη απέναντι στην πανδημία του κοροναϊού.

Η συγκίνηση του Ζέρβα

Ο Κ. Ζέρβας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του φάνηκε αρκετά συγκινημένος τόνισε μεταξύ άλλων: «φέτος έχουμε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο άναμμα του δέντρου. Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο ήταν από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε χαρά και ανάσα στους συμπολίτες μας και κοντά σε εκείνους που νοσούν και δίνουν τη μάχη με την αρρώστια. Δεύτερον στους συγγενείς και φίλους τους που βρίσκονται δίπλα τους και τους φροντίζουν. Απέναντι σε όλο το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει το παν υπερβαίνοντας ανθρώπινες δυνάμεις δίνοντας 24 ώρες την εβδομάδα αυτή τη μάχη. Άλλωστε η καρδιά της Θεσσαλονίκης χτυπά σε αυτά εδώ τα νοσοκομεία και είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι εμείς να βρισκόμαστε δίπλα τους. Ειδικά αυτές τις μέρες, γιατί το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσφέρει υγειονομικό υλικό στο διοικητικό προσωπικό αστειευόμενος είπε «για φέτος έχει ένα είδος αλκοόλ που δεν μπορούμε να πιούμε, ελπίζω του χρόνου να προσφέρουμε κανονικό αλκοόλ».

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τη δωρεά του δέντρου υπογραμμίζοντας πως «στέλνει ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας».

Μετά τη φωταγώγηση του δέντρου ο κ. Ζέρβας παρέδωσε δώρα στο διοικητικό προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε και τα σημεία ελέγχου Covid-19 στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, όπου συνομίλησε με το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr