Αναχώρησε το απόγευμα από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκέντρωση βοήθειας είχε ανακοινώσει στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, η ανταπόκριση των πολιτών, των φορέων και των εταιρειών στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι συγκινητική. Σήμερα αναχωρούν τα πρώτα 200 δέματα, ενώ η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ουκρανικό Προξενείο και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των ειδών συνεχίζεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου. Οι πολίτες, οι φορείς ή οι εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να παραδίδουν τη βοήθεια στο Δημαρχείο καθόλο το 24ωρο.

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής: ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, κ.ά.), ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, παπλώματα και κλινοσκεπάσματα, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.), βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής, γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας, κονσέρβες, δημητριακά και παξιμάδια.

Πηγή: in.gr