Πότε θα μιλήσει στη Βουλή της Κύπρου, τμήμα της οποίας βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, ρωτάει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι η ελληνοκύπρια πολιτικός και ποιήτρια Ελένη Θεοχάρους.

Αριστες σχέσεις με την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει ήδη μιλήσει ή έχει προσκληθεί να μιλήσει σε κοινοβούλια δυτικών χωρών, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα του λόγω της ρωσικής επίθεσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των βουλευτών και των πολιτών (στη φωτογραφία του Sarahbeth Maney/Sipa USA via Reuters, επάνω, ο κ. Ζελένσκι απευθύνεται στα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ).

Επίσης, είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας διατηρεί άριστες σχέσεις με την κατοχική Τουρκία, με την οποία συνεργάζεται και σε στρατιωτικά προγράμματα ενώ προμηθεύεται από αυτήν τα μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη Bayraktar που χρησιμοποιεί κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Η ανάρτηση

«Κύριε Πρόεδρε Ζελένσκι, πότε θα μιλήσετε στη Βουλή της Κύπρου; Οι βουλευτές μας γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα της εισβολής και κατοχής ενός επιθετικού κράτους στο έδαφος μιας γειτονικής αδύναμης χώρας. Ειδικά όταν η διεθνής κοινότητα κάνει τα στραβά μάτια στην υπόθεση» έγραψε στην ανάρτησή της στο Twitter η κυρία Θεοχάρους.

Η ποιήτρια Ελένη Θεοχάρους είναι ελληνοκύπρια πολιτικός, πρώην ευρωβουλευτής και βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Λεμεσού με το ΔΗΣΥ, από το οποίο αποχώρησε, και πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Πηγή: in.gr