Ute Lemper (Copyright: Russ Rowland)

Πολυσχιδής καλλιτέχνης και τολμηρή performer, η Ute Lemper ξεχωρίζει ως τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός, μουσικός, ζωγράφος και μοντέλο. Με μια σειρά πολυάριθμων βραβείων, όπως τα «Λόρενς Ολίβιε», «Μολιέρος» και «Πρόσωπο της Χρονιάς στο Billboard», έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο καταξιωμένες ερμηνεύτριες. Έχει ερμηνεύσει σε μερικά από τα πιο διάσημα μιούζικαλ του κόσμου, όπως τα «Cats», «Chicago» και «Cabaret».

Η Ute Lemper έρχεται στην Αθηνά στις 3 Φεβρουαρίου για να παρουσιάσει στο θέατρο Παλλάς το μοναδικό μουσικοθεατρικό σόου της «Ραντεβού με την Μαρλέν Ντίτριχ» (Rendezvous with Marlene), που αποτελεί έναν φόρο τιμής στη σπουδαία Γερμανίδα σταρ. Η παράσταση είναι βασισμένη σε μια ιστορική τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας τριών ωρών μεταξύ της Marlene Dietrich και της νεαρής τότε Ute, κατά την οποία η Ute, μετά την κατάκτηση του γαλλικού βραβείου Moliere στο Παρίσι, αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει απολογητική συγγνώμη από την απόλυτη ντίβα, με την οποία την είχαν συγκρίνει τα μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η Ute Lemper, που θεωρείται η ιδανική σύγχρονη ερμηνεύτρια του μπρεχτικού κόσμου, ερμηνεύει τα πιο όμορφα τραγούδια της Marlene Dietrich και αποκαλύπτει μερικές από τις πιο μαγευτικές στιγμές της ζωής της. Ανάμεσα σε αυτά θα βρείτε μυστικά από τα χρόνια του Βερολινέζικου καμπαρέ, την αγάπη της για τον ποιητή Rilke, τη γερμανική της καταγωγή και την περίπλοκη σχέση της με την πατρίδα της—στοιχεία που ακούγονται και λέγονται για πρώτη φορά.

Πηγή: ethnos.gr