Στις 28 Μαΐου κυκλοφορεί το «The Width of a Circle» του Ντέιβιντ Μπόουι, μια συλλογή από σιγκλ που δεν περιελήφθησαν σε LP, εναλλακτικές ερμηνείες και περφόρμανς στο BBC, όλα ηχογραφημένα το 1970.

Η έκδοση έρχεται σε συνέχεια της σειράς – σε έξι μέρη – Brilliant Live Adventures που εστίαζε στις συναυλίες της δεκαετίας του 1990 του τραγουδιστή-τραγουδοποιού.

Η τελευταία συλλογή με υλικό αρχείου περιλαμβάνει 21 ακυκλοφόρητες έως σήμερα ηχογραφήσεις, πολλές από τις οποίες αντλήθηκαν από ένα session 14 τραγουδιών για τον John Peel που ηχογραφήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1970.

Επίσης, τη μουσική επένδυση – πέντε τραγούδια – του Ντέιβιντ Μπόουι για το έργο του BBC «Pierrot in Tourquoise (ή, The Looking Glass Murders)» στο οποίο ο Μπόουι είχε ρόλο σε μια παντομίμα.

Το περίεργο αυτό τηλεοπτικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον μίμο Lindsay Kemp και μεταδόθηκε το 1970 δίνοντας μια γοητευτική οπτική στα πρώτα στάδια της καλλιτεχνικής εξέλιξης του Ντέιβιντ Μπόουι.

«Ακόμη και πριν τη συνάντηση, ο Ντέιβιντ Μπόουι κι εγώ είχαμε νιώσει την ανάγκη να δουλέψουμε μαζί. Είχα ταυτιστεί με τα τραγούδια του και είχε δει τις περφόρμανς μου και είχε ταυτιστεί με τα τραγούδια μου» αναπόλησε, αργότερα, ο Kemp, αναφερόμενος σε αυτή τη συνεργασία.

«Τραγουδούσα με το σώμα μου τα τραγούδια της ζωής μου· τραγουδούσε, υπέροχα με τη φωνή του, τα τραγούδια της ζωής του και υποθέσαμε ότι με το να τα βάλουμε και τα δύο μαζί το κοινό δεν θα μπορούσε παρά να σαγηνευτεί. Με άλλα λόγια, ένα “διπλό” τζιν είναι μια χαρά, αλλά δύο είναι ακόμα καλύτερα».

Το σετ των δύο CD περιλαμβάνει και τέσσερα τραγούδια τα οποία ο Bowie και η τότε μπάντα του, οι Hype, έπαιξαν στη διάρκεια επίσκεψης που έκαναν τον Μάρτιο του 1970 στο The Andy Ferris Show.

Δύο από αυτά, μια ερμηνεία του «Waiting for the Man» των Velvet Underground και του «The Width of a Circle», θα ακούσουμε για πρώτη φορά.

Επιπλέον στην νέα συλλογή όπως αναφέρει το ΑΠΕ, περιλαμβάνονται και λίγα μιξαρίσματα που έκανε, το 2020, ο παραγωγός Tony Visconti, σιγκλ, όπως των «The Prettiest Star», «London Bye, Ta-Ta», «Memory of a Free Festival», «All the Madmen» και «Holy Holy».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr