Τέσσερα ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ θέτει το Μέρα25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε λίγο.

Αν δεν δεσμεύεται…

Το ΜέΡΑ25 ξεκαθαρίζει πως αν δεν προβλέπεται η άμεση κατάργηση του προγράμματος «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια, η κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων και η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 15% καθώς και η κατάργηση του Υπερταμείου και του ΤΧΣ τότε «το νέο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αξίζει το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«Μαθαίνουμε ότι απόψε θα παρουσιαστεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πρόεδρό του. Θα το μελετήσουμε με ενδιαφέρον. Όμως, για να είμαστε ξεκάθαροι και να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις:

»Αν δεν δεσμεύεται για άμεση κατάργηση του «Ηρακλή», δηλαδή της πώλησης των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά και την λειτουργία αυτής της παρασιτικής «αγοράς» κόκκινων δανείων, αλλά απλά αναλώνεται στην κατάργηση του «Πτωχευτικού» και σε όμορφα λόγια για προστασία της πρώτης κατοικίας και κούρεμα ιδιωτικού χρέους…

»Αν δεν δεσμεύεται για μονομερή κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων και δραστική μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 15%…

»Αν δεν δεσμεύεται για την κατάργηση του Υπερταμείου που ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε, καθώς και κατάργηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι η σφηκοφωλιά της αφαίμαξης των πολιτών υπέρ των τραπεζιτών…

»Αν δεν δεσμεύεται για βαθιά αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους…
…τότε το νέο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αξίζει το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκε.

»Λαϊκή συστράτευση για την προστασία των πολλών δεν μπορεί να γίνει χωρίς, κατ’ ελάχιστον, τις πιο πάνω 4 δεσμεύσεις. Αναμένομεν!»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr