Associated Press

Το κινητό τηλέφωνο και τα προσωπικά μας δεδομένα είναι συχνά ευάλωτα σε κακόβουλες ενέργειες, όπως οι απάτες phishing ή η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού. Για να περιορίσετε αυτούς τους κινδύνους, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) προτείνει διάφορες πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε.

Μία από τις πιο ωφέλιμες ενέργειες είναι να επανεκινείτε το κινητό σας μία φορά την εβδομάδα, κάτι που καθιστά πιο δύσκολη την κλοπή πληροφοριών από τους χάκερ. Επιπλέον, υπάρχουν άλλες στρατηγικές που μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια της συσκευής σας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τις εφαρμογές και το λειτουργικό σας σύστημα με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας. Επίσης, χρησιμοποιήστε μόνο επίσημα καταστήματα εφαρμογών, όπως το App Store της Apple ή το Google Play Store, για την εγκατάσταση νέων εφαρμογών.

Πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία σε email και μηνύματα κειμένου, καθώς αυτά είναι συνήθεις τρόποι για την ενεργοποίηση κακόβουλου λογισμικού. Αποφύγετε τη σύνδεση σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi και απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε, προκειμένου να αποτρέψετε μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις με άλλες συσκευές.

Λάβετε επιπλέον μέτρα ασφαλείας δημιουργώντας έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης τουλάχιστον έξι ψηφίων για το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και βιομετρικά στοιχεία, όπως η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή προσώπου, που παρέχουν πρόσθετη προστασία και ευκολία.

Τέλος, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστα αξεσουάρ, όπως γνήσια καλώδια φόρτισης, και αποφύγετε δημόσιους σταθμούς φόρτισης USB. Μην ξεχνάτε να απενεργοποιείτε τις υπηρεσίες τοποθεσίας όταν δεν είναι απαραίτητες.

Πηγή: ethnos.gr