Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τους δεκάδες νεκρούς.

H σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών ήταν σφοδρότατη ενώ όπως φαίνεται και από βίντεο ντοκουμέντο, αμέσως μετά τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά με τα πρώτα βαγόνια να μετατρέπονται σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Οι επιβάτες, αρκετοί εκ των οποίων φοιτητές που ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη,  βρέθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανάμεσα σε συντρίμμια, νεκρούς και τραυματίες.

Εικόνες αποκάλυψης

Τα όσα ακολούθησαν δεν τα χωρά ανθρώπινος νους.

Νεκροί, τραυματίες, γονείς σε πανικό να ψάχνουν τα παιδιά τους. Ο εφιάλτης είχε μόλις ξεκινήσει.

Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε ο καθηγητής διαχείρισης κρίσεων, Ευθύμης Λέκκας, που βρέθηκε και στο σημείο του μοιραίου δυστυχήματος με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

 «Αν η σύγκρουση γινόταν στην σήραγγα…»

«Αν η σύγκρουση γινόταν στην σήραγγα, με αθροιστική ταχύτητα των 300 χιλιομέτρων, θα παραμορφωνόταν οι αμαξοστοιχίες σε όλο το μήκος τους, θα υπήρχε φωτιά σε όλο το μήκος των αμαξοστοιχιών από την ειδική ατμόσφαιρα,  πιθανώς θα κατέρρεαν και οι σήραγγες και δεν θα επέτρεπαν καμία διασωστική προσπάθεια, δεν θα μπορούσε να επιζήσει κανείς», δήλωσε ΑΝΤ1  ο Ευθύμιος Λέκκας.

Περιέγραψε τις τραγικές εικόνες που είδε στο σημείο, με τα σίδερα των τρένων να έχουν λυγίσει.

Αναγνώρισε, την ίδια ώρα ότι, «η απόκριση της Πυροσβεστικής και των τοπικών Αρχών, της περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΚΑΒ, των νοσοκομείων, υπήρξε πολύ καλή, πρέπει να το τονίσουμε, υπήρξε άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα, που περιόρισε τα χειρότερα?».

Σημείωσε δε πως, «η εταιρία του ΟΣΕ πουλήθηκε σε πολύ μικρότερη τιμή από την πραγματική της αξία», τονίζοντας πως, «είναι πολλά θέματα που τίθενται προς συζήτηση  σχετικά με την εταιρεία» και ένα από τα σημαντικά στοιχεία ήταν «με τι συνθήκες έγινε η αγορά».

Πηγή: in.gr